Juustolautanen

2398

750 ml

XM by Xavier Milhade Saint-Emilion Grand Cru

Ranska > AC Saint-Emilion Grand Cru

-%

2398

750 ml

XM by Xavier Milhade Saint-Emilion Grand Cru

Ranska > AC Saint-Emilion Grand Cru

-%

Ainekset

3-5 erilaista juustoa
hillokkeita / hilloja
patonkia
suolakeksejä

hedelmiä

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Viinit ja juustot kulkevat erottamattomasti yhdessä. Samppanjaa Brielle, Sauvignon Blancia Chèvrelle, Moscatelia sinihomejuustolle, ja roseeviiniä – niin mille? Kokeile ennakkoluulottomasti erilaisia viini-juusto -yhdistelmiä, jotta löydät omat suosikkisi!

 

Kypsytetyt juustot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun ne tarjoillaan melkein huoneenlämpöisinä. Tuorejuustot on taas hyvä tarjoilla suoraan jääkaapista.

 

Hyvä juustotarjotin syntyy noin 3–5 erilaisesta juustosta. Jos juustoja on liikaa, saattaa ruokailijan makuaisti väsyä. Muista varata kullekin juustolle oma veitsensä, etteivät juustojen aromit sekoitu keskenään.

 

Maistelu kannattaa aloittaa miedoimmasta juustosta edeten voimakkaampiin juustoihin – eli nuoremmista ja tuoreemmista juustoista kovempiin, pidempään kypsytettyihin.

 

Mitä sitten tarjota juustojen kanssa? 
Juustojen seurana maistuvat esimerkiksi marmeladit, hillokkeet, patonki ja suolakeksit. Myös makeammat hedelmät, kuten vaikkapa aprikoosi, viikuna tai päärynä sopivat mainiosti juustotarjottimelle. Lisukkeiden tarkoitus on tuoda esille ja täydentää juustojen omaa makua.

 

Esimerkiksi
Viikunahilloke toimii erilaisten juustojen kanssa loistavasti! RESEPTI TÄSTÄ.

 

TAI:

Pikkelöidyt viinirypäleet juustotarjottimelle

 

Kuinka paljon juustoa on hyvä varata per syöjä? 

Tarjottava määrä riippuu tietenkin paljolti muista tarjottavista. Jos juustokattaus tarjotaan osana ateriaa, eli väli- tai jälkiruokana, riittää noin 60g per henkilö.

Jos taas juustotarjotin on ainoita tarjottavia illanistujaisissa, on hyvä varata juustoja 150-200 g henkeä kohden.