Juustolautanen

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico

Italia > DOCG Chianti Classico

-%

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico

Italia > DOCG Chianti Classico

-%

Ainekset

3-5 erilaista juustoa
hillokkeita / hilloja

patonkia
suolakeksejä

hedelmiä

oliiveja

pähkinöitä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Juustolautanen on varma valinta illanistujaisiin ja juhliin, kun tarjolla on viiniä! Juustolautasen rakentamisessa vain taivas on rajana.

 

1. Aloita valitsemalla mieluisat juustot tarjolle. 3-5 erilaista juustoa on sopiva, muuten ruokailijan makuaisti saattaa väsyä. Kypsytetyt juustot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun ne tarjoillaan melkein huoneenlämpöisinä. Tuorejuustot on taas hyvä tarjoilla suoraan jääkaapista. Me valikoimme tällä kertaa juustolautaselle seuraavat juustot: tuorejuusto, sinihomejuusto, brie ja manchego.

 

2. Seuraavaksi on hyvä miettiä täyteläisten juustojen kaveriksi jotain raikasta ja makeaa makupalettia täydentämään. Esimerkiksi erilaiset hillot, marjat ja hedelmät. Kokeile myös makeanmausteista mangochutneytä. Myös viikunahillo ja viinirypäleet toimivat satavarmasti juustojen kaverina!

 

3. Asettele juustolaudalle myös suolakeksejä sekä patonkia. Patongin kylkeen Rosa suosittelee ruskistettua voita.

 

4. Juustolautaa voi täydentää oman maun mukaan, esimerkiksi oliiveilla ja pähkinöillä!

 

PS. Jos haluat yllättää vieraat tarjoamalla jotain erikoisempaa, kurkkaa nämä reseptit: pikkelöidyt viinirypäleet, juustotäytteiset jalapenot ja itse tehty viikunahilloke

 

Annosmäärä: Varaa juustoja ainakin 150 g henkeä kohti. Jos tarjolla on muutakin syötävää ja juustolautanen toimii ns. jälkiruokana, voi tämän määrän puolittaa.