Juustolautanen

868

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

868

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

3-5 erilaista juustoa
hillokkeita / hilloja

patonkia
suolakeksejä

hedelmiä

oliivia

pähkinöitä

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Juustolautanen on varma valinta illanistujaisiin ja juhliin, kun tarjolla on viiniä. Samppanjaa Brielle, Sauvignon Blancia Chèvrelle, Moscatelia sinihomejuustolle… Mutta mikä viini taipuisi monikäyttöiseksi yleisviiniksi juustolajitelman äärelle? Suomalaisten suosikkiviini 2U DUAS UVAS toimii erinomaisena yleisviininä juustolajitelmalle!

 

1. Aloita valitsemalla mieluisat juustot tarjolle. 3-5 erilaista juustoa on sopiva, muuten ruokailijan makuaisti saattaa väsyä. Kypsytetyt juustot pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun ne tarjoillaan melkein huoneenlämpöisinä. Tuorejuustot on taas hyvä tarjoilla suoraan jääkaapista. Me valikoimme tällä kertaa juustolautaselle seuraavat juustot: tuorejuusto, sinihomejuusto, brie ja manchego.

 

2. Seuraavaksi on hyvä miettiä täyteläisten juustojen kaveriksi jotain raikasta ja makeaa makupalettia täydentämään. Esimerkiksi erilaiset hillot, marjat ja hedelmät. Me laitoimme lautaselle vadelmia, mansikoita sekä makeanmausteista mangochutneytä. Myös viikunahillo ja viinirypäleet toimivat satavarmasti juustojen kaverina!

 

3. Asettele juustolaudalle myös suolakeksejä sekä patonkia. Patongin kylkeen kannattaa valmistaa ruskistettu voi.

 

4. Juustolautaa voi täydentää oman maun mukaan. Me lisäsimme laudalle vielä oliiveja ja cashewpähkinöitä!

 

PS. Jos haluat yllättää vieraat tarjoamalla jotain erikoisempaa, kurkkaa nämä reseptit: pikkelöidyt viinirypäleet, juustotäytteiset jalapenot ja itse tehty viikunahilloke

 

Annosmäärä: Varaa juustoja ainakin 150 g henkeä kohti. Jos tarjolla on muutakin syötävää ja juustolautanen toimii ns. jälkiruokana, voi tämän määrän puolittaa.