Ainekset
n. 250 g voita
VALMISTUSOHJE
Ruskistettu voi kannattaa todellakin testata, sillä se vie ruoan maun ihan uudelle tasolle! Tällä reseptillä valmistetaan levite, joka toimii loistavasti tuoreen leivän päällä. Ja mikä parasta, tämä ei tosiaan vaadi muita ainesosia kuin voin! Tätä herkkua olet saattanut maistaa jo ravintolassa.
1. Ota voista puolet ja jätä huoneenlämpöön lämpenemään.
2. Laita toinen puolisko voista kattilaan ja aloita lämmittämään keskilämmöllä. Ole tarkkana ja sekoita voita jatkuvasti, ettei se pala pohjaan. Kun voi kuohahtaa, alkaa tummua hieman ja tuoksuu pähkinäiseltä, voit poistaa sen liedeltä ja kaataa kulhoon jäähtymään.
3. Kun ruskistettu voi on hieman jäähtynyt, yhdistä se huoneenlämpöisen voin kanssa yhteen ja vaahdota sähkövatkaimella. Voit lisätä halutessasi hieman sormisuolaa voin päälle. Nauti leivän kanssa ja ihastut takuulla!
Valmistusaika: 30 – 60 min
Annosmäärä: 12