Ainekset
500 g lohkottuja tuoreita viikunoita
1 dl vettä
2 tl hienonnettua tuoretta inkivääriä
ripaus kanelia
250 g hillosokeria
VALMISTUSOHJE
Mausteinen viikunahilloke on ihana lisuke juustojen kanssa tarjottavaksi!
1. Huuhtele viikunat ja leikkaa pieniksi lohkoiksi tai kuutioiksi. Laita lohkot kattilaan yhdessä veden, inkiväärin sekä kanelin kanssa. Kiehauta.
2. Kiehuta hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes viikonalohkot ovat pehmenneet. Aja seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
3. Lisää hillosokeria vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
4. Anna hillon hieman jäähtyä ennen kuin kaadat sen puhtaisiin lasipurkkeihin. Säilytä hilloa jääkaapissa.
Tarjoa esimerkiksi juustotarjottimen seurana.
Valmistusaika: 30min