Ainekset
250 g siemenettömiä viinirypäleitä
1/2 dl vettä
1/2 punaviinietikkaa
1/4 dl sokeria
1 kanelitanko
2 tähtianista
laakerinlehti
muutama kokonainen mustapippuri
ripaus suolaa
VALMISTUSOHJE
Yksinkertaisimmillaankin juustotarjotin viineineen on loistovalinta juhlapäivien herkutteluun. Ainakin meillä juustot ja viinit kuuluvat olennaisena osana loppuvuoden juhlapäiviin. Juustotarjottimella on totuttu näkemään aina viinirypäleitä. Viinirypäleet pikkelöimällä juustotarjottimelle saa helposti uutta twistiä. Pikkelöinti tuo viinirypäleisiin pientä hapokkuutta ja mausteisuutta. Pikkelöidyt viinirypäleet taittavat mukavasti juustojen rasvaisuutta.
1. Pese viinirypäleet, irrota ne tertuistaan ja halkaise.
2. Mittaa kattilaan vesi, punaviinietikka ja sokeri. Lisää kanelitanko, tähtianikset, laakerinlehti, mustapippurit ja ripaus suolaa.
3. Kiehauta liemi ja lisää halkaistut viinirypäleet. Kiehauta uudelleen ja nosta sitten kattila liedeltä.
4. Laita viinirypäleet liemineen puhtaaseen lasipurkkiin, jäähdytä ja anna maustua muutamasta tunnista seuraavaan päivään.
Tarjoile pikkelöidyt viinirypäleet juustojen kera.
Valmistusaika: 20 min (+ maustuminen)
Annosmäärä: 4
Alkuperäinen resepti ja kuva:
Maistuis Varmaan Sullekin!