Ainekset
PIZZAPOHJA
1,5 dl vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl vehnäjauhoja
TÄYTTEET
1 prk pizzakastiketta
1 pkt nduja-makkaratahnaa
1 pkt mozzarellajuustoa
hunajalla karamellisoitu sipuli
1 ps emmental-juustoraastetta
basilikaa koristeluun
KARAMELLISOITU SIPULI
2 punasipulia
1 rkl hunajaa
voita paistamiseen
VALMISTUSOHJE
Makeus + tulisuus = ihana kombo. Tässä reseptissä tulinen nduja-makkaratahna Italiasta tuo pizzaan tulisuutta ja hunajalla karamellisoitu punasipuli täydentää makuja. Tästä pizzasta on muodostunut Rosan viiniasiantuntijoiden ikisuosikki!
1. Valmista pizzapohja itse tai käytä valmispohjaa ja laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
2. Jatka valmistamalla karamellisoitu sipuli. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Laita pannulle nokare voita ja sipulit. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes lisäät hunajan. Anna kypsyä rauhassa ja sekoittele, kunnes sipuli on kunnolla pehmentynyt ja väri tummunut.
3. Viipaloi mozzarella ja nduja sopiviksi paloiksi.
3. Levitä pizzapohjan päälle pizzakastike, nduja, karamellisoitu punasipuli, mozzarella ja basilika.
4. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.
5. Laita valmiin pizzan päälle vielä basilikaa ja nauti!
Valmistusaika: 40 min + pohjan valmistus
Annosmäärä: 2 pizzaa tai yksi pellillinen