Täyteläinen sienirisotto

1248

750 ml

Piqueras Old Vines Garnacha

Espanja >DO ALMANSA

-%

1248

750 ml

Piqueras Old Vines Garnacha

Espanja >DO ALMANSA

-%

Ainekset

400 g sieniä
1 rkl voita, paistamiseen
1 tl merisuolaa myllystä
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 l kanalientä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
5 rkl oliiviöljyä
5 dl risottoriisiä
50 g voita
4 dl kuivaa valkoviiniä
1 1/2dl parmesaania
(1/2 sitruuna)

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Risotto on italialainen klassikkoruoka, joka on yksinkertaisen herkullista ruokaa. Suomalaiset metsäsienet sopivat hyvin sen makumaailmaan.

 

1.  Puhdista ja paloittele sienet.

 

2. Kuumenna voi pannussa ja paista sieniä 5 minuuttia. Lisää suola ja pippuri ja siirrä sienet sivuun odottamaan.

 

3. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita öljyssä isossa paistinpannussa. Lisää riisi ja jatka kuullottamista miedolla lämmöllä noin seitsemän minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa. Saadaksesi maksimaalisen maun risottoosi, säikäytä risotto valkoviinillä.

 

4. Lisää paistetut sienet riisin joukkoon ja lisää kanalientä sen verran, että riisi peittyy. Kypsennä keskilämmöllä ilman kantta niin, että seos poreilee kevyesti. Sekoittele vähän väliä ja lisää lientä pienissä erissä. Kypsennä risottoa lientä lisäten ja sekoitellen 15–20 minuuttia.

 

5. Kun risotto on puuromaista, siirrä pannu kylmälle levylle. Kuutioi voi ja lisää se parmesaaniraasteen kanssa risottoon. Sekoita hyvin. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.

 

Risottoon saa raikkautta puristamalla joukkoon lopuksi puolikkaan sitruunan mehun. Koristele parmesaanilastuilla ja halutessasi tilkalla tryffeliöljyä.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 6