Pizzapohja & tomaattimurska

1999

750 ml

Antonin Rodet Pinot Noir

Ranska > AC Bourgogne

-%

1999

750 ml

Antonin Rodet Pinot Noir

Ranska > AC Bourgogne

-%

Ainekset

Pizzapohja:
1,5 dl vettä
15 g hiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl vehnäjauhoja

Tomaattikastike:
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
2 valkosipulin kynttä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja durumvehnäjauhot.
Alusta pizzataikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi eli n. 30-40 minuuttia.
Kauli pizzataikinasta yksi iso (uunipellillinen) tai 2-4 pienempää pizzapohjaa suoraan öljytyille pelleille.
Kohota pohjia n. 15 minuuttia ja lisää haluamasi täytteet.
Paista 250-asteisen uunin keskitasolla kypsäksi 12-15 min.

Tomaattikastike: Sekoita kaikki ainekset ja levitä pizzapohjan päälle.