Salami Calzone

1298

750 ml

Femar Urbe Aeterna Roma Rosso

Italia > DOC Roma

-%

1298

750 ml

Femar Urbe Aeterna Roma Rosso

Italia > DOC Roma

-%

Ainekset

TAIKINA

2 dl vettä

1/2 hiiva

1 rkl oliiviöljyä

1 tl suolaa

6 dl vehnäjauhoja

 

TÄYTTEET

1 pkt mozzarellaa

1 pkt salamia

1 prk tomaattikastiketta

2 sipulia

valkosipulia oman maun mukaan

basilikaa

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Calzone on ”pizzatasku”, joka tuo hauskaa vaihtelua perinteiselle pizzalle! Calzonessa täytteet jäävät taikinan sisälle muhimaan, NAM!

 

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon öljy, suola ja vehnäjauhot. Alusta taikina tasaiseksi. Peitä kulho ja anna taikinan kohota sillä aikaa kun valmistelet täytteet, mielellään lämpimässä paikassa 30 min – 1 tunti.

 

2. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Pilko täytteeseen sipulia, valkosipulia, mozzarellaa. Myös salamia voit leikata pienemmäksi paloiksi. Kuullota sipuli pannulla.

 

3. Ota kohonnut taikina pöydälle ja leikkaa se 4 osaan. Kaulitse taikinapallot pyöreiksi pizzapohjiksi.

 

4. Lisää pizzapohjille tomaattikastiketta ja muut täytteet vain toiselle puolelle, jotta voit täyttää tyhjän puolen taikinasta täytteiden päälle. Voit myös ripotella mausteita pizzan väliin esim. pippuria ja basilikaa. Painele ja taittele reunat, jotta pizzataskut pysyy varmasti kiinni. Varmin tapa on taittaa alle jääneen puoliskon reunat ylemmän puoliskon päälle.

 

5. Paista uunissa noin 15 minuuttia 220 asteessa, kunnes Calzonet saavat väriä. Valmiin Calzonen päälle voit sivellä vielä oliiviöljyä, heti kun olet nostanut Calzonet uunista.

 

Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 4