Cannellonit jauhelihatäytteellä

1298

750 ml

Dezzani la Vecchia Via Red

Italia > DOC Piemonte

-%

1298

750 ml

Dezzani la Vecchia Via Red

Italia > DOC Piemonte

-%

Ainekset

12 cannelloniputkea

500 g tomaattimurskaa

2 dl ruokakermaa

2 dl juustoraastetta

 

TÄYTE

400 g naudan jauhelihaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

oliiviöljyä paistamiseen

ripaus suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Suussa sulavat cannellonit vievät makumatkalle Italiaan! Cannelloni on lasagnen serkku, jossa täyte laitetaan pastaputkien sisään.

 

1. Esilämmitä uuni 225 asteeseen ja valmista jauhelihakastike. Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla sekä haluamillasi yrteillä (esim. oregano, rosmariini, basilika)

 

2. Laita täytettä canneloniputkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai lusikalla. Täytä kaikki putket ja lado ne sitä mukaan uunivuoalle.

 

3. Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska. Kuorruta juustoraasteella. Kypsennä cannelloneja 225-asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin kultainen.

 

Valmistusaika: 1 h

Annosmäärä: 4

Kevyempi 8% markettiviinisuositus

Viva Valentina Red 8%

Cannelloni – klassinen italialainen herkku

 

Cannelloni on yksi italialaisen keittiön rakastetuimmista ruoista. Tämä täytetty pastaruokalaji tarjoaa herkullisen ja täyteläisen makuelämyksen, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tässä tekstissä kerromme, miksi cannelloni on niin suosittu ja annamme vinkkejä täydellisen annoksen valmistamiseen.

 

Miksi valita cannelloni?

Cannelloni on monien suosikki sen monipuolisuuden ja herkullisuuden vuoksi. Tämä ruokalaji yhdistää täytetyt pastaputket maukkaaseen kastikkeeseen ja juustoon, luoden vastustamattoman kokonaisuuden. Cannellonit ovat myös helppoja valmistaa etukäteen, mikä tekee niistä erinomaisen valinnan kiireisiin päiviin tai juhlaviin illallisiin. Uunissa kypsyvä ruoka vaatii vain vähän aktiivista valmistusaikaa, joten se sopii hyvin kiireiseenkin aikatauluun.

 

Vinkit täydellisen cannellonin valmistamiseen

 

Valitse laadukkaat raaka-aineet: Käytä tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita, kuten hyvää jauhelihaa, tuoreita yrttejä ja laadukasta pastaa, parhaan maun saavuttamiseksi.

 

Mausta huolellisesti: Mausteet, kuten valkosipuli, oregano ja basilika, tuovat ruokalajille syvyyttä ja aromia.

 

Täytä putket kunnolla: Varmista, että täytät cannellonit tasaisesti, jotta jokaisessa haukussa on riittävästi täytettä ja makua.

 

Cannelloni perinteisin maustein

Yksi cannellonin salaisuuksista piilee perinteisten mausteiden ja laadukkaiden raaka-aineiden käytössä. Valkosipuli, oregano ja basilika ovat olennainen osa tämän ruokalajin makumaailmaa. Nämä mausteet tuovat ruoalle syvyyttä ja aromia, joka tekee siitä erityisen herkullisen. Maustaminen kannattaa tehdä huolella, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa. Voit myös kokeilla lisätä muita lempimausteitasi, kuten rosmariinia tai timjamia, tuomaan oman twistinsä makuun.

 

Hyödynnä uunin lempeä lämpö

Cannelloni on siitä erinomainen ruokalaji, että se hyödyntää uunin lempeää lämpöä ruoan kypsentämiseen. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse seisoa lieden ääressä jatkuvasti vahtimassa kypsymistä. Kun olet valmistanut ainekset ja täyttänyt pastaputket, voit antaa ruoan kypsyä rauhassa uunissa. Hidas kypsennys tekee täytteestä mehevän ja kastikkeesta täyteläisen. Tämä on erityisen kätevää kiireisinä päivinä, kun haluat valmistaa maukkaan aterian vähällä vaivalla.

 

Tarjoiluehdotuksia cannellonille

Cannelloni on monipuolinen ruokalaji, jota voit tarjoilla monin eri tavoin. Klassinen vaihtoehto on tarjota cannellonit vihreän salaatin kanssa, jolloin saat täydellisen yhdistelmän täyteläistä pastaa ja raikasta salaattia. Voit myös kokeilla tarjoilla ruoan valkosipulileipien tai paahdettujen kasvisten kanssa, mikä tuo vaihtelua ateriaan. Raikas vihreä salaatti tai höyrytetyt vihannekset täydentävät aterian ja tuovat siihen keveyttä.

 

Vinkkejä annoksen viimeistelyyn

Cannelloni on parhaimmillaan heti valmistuksen jälkeen, joten tarjoile annos välittömästi. Ruoka kuitenkin säilyy myös uudelleen lämmitettäväksi! Voit viimeistellä ruoan ripottelemalla päälle tuoretta persiljaa tai basilikaa ja lisäämällä päälle raastettua parmesaanijuustoa tuomaan lisää makua ja tekstuuria. Lorauta päälle hieman oliiviöljyä tuomaan lisää kiiltoa ja makua.

 

Kokeile itse ja ihastu

Cannelloni on täydellinen valinta, kun haluat valmistaa täyteläisen ja herkullisen aterian helposti. Laadukkaat raaka-aineet, huolellinen maustaminen ja uunin lempeän lämmön hyödyntäminen ovat avainasemassa tämän ruokalajin onnistumisessa. Kokeile itse – et tule pettymään!