Toscanalainen panzanella

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

Ainekset

Krutongit
1-2 palaa vanhaa maalaistyylistä leipää
1 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi

 

Salaatinkastike
1 tl punaviinietikkaa
1 rkl neitsytoliiviöljyä
½ sitruunan mehu                            
suolaa ja mustapippuria
hienonnettua persiljaa

 

Salaattipohja

1 pallo mozzarellaa
kourallinen kirsikkatomaatteja
½ punasipuli
1 dl mustia oliiveja
1 rkl kapriksia
tuoretta basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Panzanella on italialainen raikas leipäsalaatti, johon voit käyttää kuivuneet leivänkannikat ja muut purkkien sekä pakettien pohjalle jääneet rippeet!

 

1. Leikkaa tai revi leipäviipaleet kuutioiksi. Pyörittele öljyssä ja raasta joukkoon valkosipuli.

 

2. Paahda leipäviipaleita kuumalla pannulla, kunnes ne ovat kultaisen rapeita krutonkeja. Laske pannun lämpötilaa, jos leivät tummuvat liikaa. Suolaa krutongit.

 

3. Valmistele salaatinkastike ravistamalla kaikki ainekset sekaisin pilttipurkissa tai muussa kannellisessa rasiassa. Tarkista maku ja mausta sitruunamehulla tarvittaessa.

 

4. Valuta mozzarellajuusto ja paloittele se. Puolita kirsikkatomaatit ja hienonna punasipuli. Valuta oliivit ja kaprikset ylimääräisestä nesteestä.

 

5. Kokoa salaatti yhdistämällä salaattipohjan ainekset krutonkien kanssa. Mausta salaatti valmistamallasi salaatinkastikkeella ja koristele tuoreella basilikalla.

 

Valmistusaika: 30 minuuttia
Annosmäärä: 2