Toscanalainen kasviskeitto

868

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

868

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1 kourallinen kirsikkatomaatteja
1 sellerinvarsi
öljyä paistamiseen
2 laakerinlehteä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kuivattua rosmariinia ja timjamia
1 tl sokeria
1 l paahdettua kasvislientä
3 lehtikaalinvartta
1 purkki kypsiä valkopapuja
ripaus suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Kuori ja hienonna keltasipuli, valkosipulit ja porkkanat. Kuutioi kirsikkatomaatit ja suikaloi sellerinvarsi. Paahda kasviksia miedolla lämmöllä isossa kattilassa, kunnes sipulien rakenne pehmenee.

 

2. Lisää kattilaan laakerinlehdet, tomaattipyree, yrtit ja sokeri. Anna seoksen karamellisoitua muutama minuutti ja lisää kattilaan kasvisliemi, kun tuoksu on aromaattinen. Anna poreilla vähintään 10 minuuttia.

 

3. Perkaa lehtikaalista kova lehtiruoti ja revi kaali suupalan kokoisiksi paloiksi. Huuhtele valkopavut juoksevalla vedellä. Lisää kaalit ja pavut kattilaan kevyesti sekoittaen. Jatka kypsennystä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes lehtikaalien rakenne pehmenee ja väri tummuu. Mikäli haluat keittoon enemmän väriä ja makua, lisää joukkoon kypsennyksen loppupuolella punasipulirenkaita ja jatka keittelyä, kunnes sipulit pehmenevät.

 

4. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita tai sokeria. Rouhi keittoon juuri ennen tarjoilua ripaus suolaa sekä pippuria ja tarjoile tuoreen leivän kanssa.

 

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 4