Toscanalainen kasviskeitto

998

750 ml

Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Italia >Apulia> IGP Puglia

-%

998

750 ml

Nero Grande Negroamaro Cabernet Sauvignon

Italia >Apulia> IGP Puglia

-%

Ainekset

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 porkkanaa

1 sellerinvarsi

oliiviöljyä

2 laakerinlehteä

suolaa ja pippuria

2 rkl tomaattipyre

1 prk kuorittuja tomaatteja

1 tl kuivattua rosmariinia ja timjamia

1 l kasvislientä

3 lehtikaalinvartta

1 purkki valkopapuja 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Italialainen kasviskeitto kulkee nimellä Ribollita! Keitosta on helppo tehdä erilaisia variaatioita yhdistellen erilaisia kasviksia, papuja ja leipää.

 

1. Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Pilko sellerinvarret ja silppua valkosipulinkynnet.

 

2. Kuullota vihanneksia oliiviöljyssä noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja sekoittele.

 

3. Lisää kuullotettujen kasvisten joukkoon kokonaiset säilyketomaatit ja noin 1 litra kasvislientä. Lisää myös laakerinlehdet ja muut mausteet. Anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia.

 

4. Valuta pavut siivilässä, huuhdo kylmällä vedellä ja lisää kattilaan. Kypsennä 10 minuuttia.

 

5. Poista lehtikaaleista rangat ja revi lehdet paloiksi. Leikkaa leivästä kuutioita. Lisää keittoon lehtikaalit ja leipäkuutiot ja anna kiehua vielä 5 min, kunnes kaalit ja leipäkuutiot pehmenevät.

 

6. Voit viimeistellä keittoannokset halutessasi parmesaaniraasteella.

 

Valmistusaika: noin 1 h
Annosmäärä: 4-6