Tomaattinen liha-makaronilaatikko

1298

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

-%

1298

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

-%

Ainekset

1 pss makaronia

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä

400 g jauhelihaa

öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio

jauhelihamaustetta
2 kananmunaa
4 dl maitoa
juustoraastetta

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, keitinveteen voi laittaa ripauksen suolaa. Huuhtele ja valuta lävikössä, ja kaada makaronit hyvin voideltuun uunivuokaan.

 

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet.

 

3. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Kun jauheliha on melkein kypsää, lisää joukkoon sipulit, tomaattimurska, mausteet, lihaliemikuutio ja vajaan desin verran vettä. Anna seoksen muhia vielä muutama minuutti hiljalleen sekoittaen.

 

3. Kaada jauhelihakastike makaronien sekaan. Sekoita kunnolla keskenään vuoassa.

 

4. Sekoita maito ja kananmunat erillisessä kulhossa. Kaada seos vuokaan tasaisesti joka paikkaan. Ripottele vielä pinnalle raastettua juustoa.

 

5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.

 

Valmistusaika: 60min

Annosmäärä: 4-6