Ainekset
1 pss makaronia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
öljyä
1 prk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
jauhelihamaustetta
2 kananmunaa
4 dl maitoa
juustoraastetta
VALMISTUSOHJE
1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan, keitinveteen voi laittaa ripauksen suolaa. Huuhtele ja valuta lävikössä, ja kaada makaronit hyvin voideltuun uunivuokaan.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulin kynnet.
3. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Kun jauheliha on melkein kypsää, lisää joukkoon sipulit, tomaattimurska, mausteet, lihaliemikuutio ja vajaan desin verran vettä. Anna seoksen muhia vielä muutama minuutti hiljalleen sekoittaen.
3. Kaada jauhelihakastike makaronien sekaan. Sekoita kunnolla keskenään vuoassa.
4. Sekoita maito ja kananmunat erillisessä kulhossa. Kaada seos vuokaan tasaisesti joka paikkaan. Ripottele vielä pinnalle raastettua juustoa.
5. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Valmistusaika: 60min
Annosmäärä: 4-6