Tiramisu

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

1298

750 ml

Pizzolato Biologico Prosecco Extra Dry

Italia > DOC Prosecco

-%

Ainekset

1 pkt Lady finger -keksejä

5 cl Amaretto-likööriä

1,5 dl espressoa tai vahvaa kahvia

4 kananmunaa

1 dl sokeria

1 prk Mascarpone tuorejuustoa

kaakaojauhetta viimeistelyyn

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tiramisu-jälkiruoka on italialainen jälkiruokaklassikko!

 

1. Yhdistä likööri, 1.5 dl kuumaa kahvia ja anna jäähtyä.

 

2. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri erillisessä kulhossa vaahdoksi.

 

3. Sekoita keltuaisvaahtoon mascarpone. Lisää joukkoon valkuaisvaahto kevyesti sekoitellen.

 

4. Ota sopivan kokoinen vuoka johon mahtuu lady finger-keksejä. Kostuta keksit kahvi-amarettoseoksessa ja laita riviin vuokaan. Lisää sitten kerros mascarponevaahtoa ja toista keksejä sekä vaahtoja vielä toisen kerroksen verran.

 

5. Siivilöi tiramisun päälle kaakaojauhetta ja anna jälkiruoan tekeytyä jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen. Lady finger-kekseille pitää antaa aikaa, että ne pehmentyvät.

 

Annosmäärä: 4-6

Valmistusaika: 20 min + tekeytyminen jääkaapissa