Spaghetti Aglio Olio

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

Ainekset

500 g spagettia
6-7 valkosipulin kynttä
1 chili
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
(Puolikas kourallinen silputtua persiljaa)

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeiden mukaan. Valuta kypsät pasta ja ota keitinliemestä talteen noin 1 dl kastiketta varten.

 

2. Pastan kiehuessa kuori ja hienonna valkosipulisipuli. Leikkaa chili ohuiksi viipaleiksi, muista pestä kädet huolellisesti chilin käsittelyn jälkeen.

3. Kuullota valkosipulit keskilämpimällä pannulla reilussa oliiviöljyssä. Tarkoituksena on saada tasainen kullankeltainen väri, mutta varoa etteivät valkosipulit pääse ruskistumaan liikaa, jottei niistä tule kitkerän makuisia. Tähän työvaiheeseen kannattaa keskittyä – onnistunut suoritus palkitaan ihanalla valkosipulin tuoksulla ja herkullisella lopputuloksella.

 

4. Lisää lopuksi mukaan chili viipaleet paista hetki ja lisää silputtu persilja.

 

5. Nostele vastakeitetty pasta ja tilkka keitinlientä pannulle valkosipulien joukkoon ja pyörittele kunnes neste on imeytynyt ja öljy on sekoittunut tasaisesti spagettien pintaan.

 

Valmistusaika: noin 20 min
Annosmäärä: 4-5