Sisilialainen Caponata

1449

750 ml

Pesce Bianco Organic

Italia

-%

1449

750 ml

Pesce Bianco Organic

Italia

-%

Ainekset

2 munakoisoa + suolaa itkettämiseen
1 selleri
1 sipuli & valkosipuli
2 tomaattia
1 paprika
1 dl kivettömiä oliiveja
2 rkl kapriksia
1 rkl punaviinietikkaa
1 tl sokeria
ripaus suolaa & mustapippuria
basilikan lehtiä koristeluun

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Caponata on sisilialainen kasvismuhennos. Tarjoile se sellaisenaan tuoreen leivän ja oliiviöljyn kanssa tai lisukkeena esimerkiksi kalan kanssa!

 

1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi ja ripottele viipaleiden päälle reilusti suolaa. Anna munakoisojen ”itkeä” noin 20 minuuttia ja sen jälkeen huuhtele ja pyyhi ylimääräinen suola pois. Leikkaa munakoisot pieniksi kuutioiksi ja kypsennä pannulla pienessä määrässä öljyä.

 

2. Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieniksi kuutioiksi. Lohko tomaatit ja halkaise paprika. Poista siemenet ja leikkaa pieniksi paloiksi.

 

3. Lisää kaikki kasvikset pannulle munakoisojen sekaan ja kaada päälle punaviinietikka ja sokeri. Sekoita hyvin.

 

4. Kypsennä noin 20 minuuttia ja lisää kypsennyksen aikana 1 dl vettä, jos pannu tuntuu liian kuivalta tai kasvikset saavat liikaa väriä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Lisää oliivit ja kaprikset, tarkista maku ja koristele caponata tuoreilla basilikanlehdillä. Voit lisätä halutessasi myös paahdettuja pinjansiemeniä!

 

Tarjoile sellaisenaan tuoreen leivän ja oliiviöljyn kanssa tai lisukkeena esimerkiksi kalan kanssa!

 

Valmistusaika: 40 min.
Annosmäärä: 4