Ragu eli italialainen lihakastike

1498

750 ml

Famiglia Grillo Traditional Organic Rosso

Italia

-%

1498

750 ml

Famiglia Grillo Traditional Organic Rosso

Italia

-%

Ainekset

700 g kuutioitua naudanlihaa

oliiviöljyä paistamiseen

ripaus suolaa ja pippuria

5 dl lihalientä

400 g tomaattikastiketta

2 dl punaviiniä

2 porkkanaa

1 sellerin varsi

1-2 sipulia

2 valkosipulin kynttä

5 kpl tuoreita timjamin varsia

5 kpl tuoreita rosmariinin varsia

2 kpl laakerin lehtiä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Italialainen herkkukastike syntyy lihasta, yrteistä, viinistä ja tomaatista! Pitkään haudutettu ragu on täydellistä lohturuokaa pimeneviin iltoihin.

 

1. Kuutioi naudanliha noin parin sentin kokoisiksi paloiksi. Hienonna sipulit ja kuutioi porkkana sekä selleri pieniksi kuutioiksi.

 

2. Kuumenna paksupohjainen valurautapata ja lisää siihen oliiviöljyä. Ruskista naudanlihoja kuumassa padassa.

 

3. Alenna hieman lämpöä ja lisää pataan kasvikset sekä yrtit. Ruskista kevyesti.

 

4. Lisää viini ja irrota sen avulla kaikki maku joka on tarttunut padan pintaan.

 

5. Lisää lihaliemi ja tomaattikastike, kypsennä miedolla lämmöllä kannen alla 2-3 tuntia. Halutessasi voi lisätä pataan myös parmesaanin kantapalan tuomaan lisämakua.

 

6. Kun liha on kypsää ja ragu sopivan paksua, tarkista maku, lisää suolaa ja pippuria. Tarjoile ragu pastan kanssa. Jos lihapalat eivät ole hajonneet, voit repiä niitä pienempiin osiin haarukan avulla. Viimeistele annokset reilulla parmesaanihunnulla!

 

Valmistusaika: 3,5h

Annosmäärä: 6-8

 

Buon appetito!