Pulled pork -pata

1011

750 ml

Quinta das Setencostas

Portugali >DOC Alenquer

-%

1011

750 ml

Quinta das Setencostas

Portugali >DOC Alenquer

-%

Ainekset

800g porsaan kassleria

3 porkkanaa

500 g perunaa

3 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 1/2 dl BBQ-kastiketta

1 tlk olutta tai siideriä

n. 3 dl vettä

1 lihaliemikuutio

suola, pippuri, paprikajauhe

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pulled pork -pata vaatii aikaa, mutta lopputulos on todella maukas ja murea! Täydellinen vapaapäivän herkku, joka lämmittää.

 

1. Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja sivele reilusti bbq-kastiketta sen ympärille. Jätä liha maustumaan hetkeksi, kun pilkot perunat, porkkanat, valkosipulin ja sipulin. Halutessasi voit jättää lihan jääkaappiin jo edellisenä iltana yön yli maustumaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

 

2. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja kasaa isoon pataan kaikki loput ainekset. Kiehauta toisessa kattilassa vettä ja lisää veteen lihaliemikuutio. Lisää viimeiseksi lihaliemi vielä pataan.

 

3. Paista 175 asteessa noin 30 min ja sitten laske lämpöä 125 asteeseen. Anna olla uunissa noin 4 tuntia, jotta lihasta tulee ylikypsää ja sitä on helppo repiä haarukalla. Peitä pata kannella tai foliolla.

 

4. Kun olet nostanut padan uunista, hajota liha haarukoita käyttäen.

 

4. Nauti! Jos pulled porkia jää yli, voi sitä hyödyntää esimerkiksi tortilloissa, burgereissa tai jopa salaatissa!

 

Valmistusaika: 4-5h

Annosmäärä: 6