Kreikkalainen Stifado-pata

1399

750 ml

Raza Selection Malbec Shiraz Organic

Argentiina >Famatina Valley

-%

1399

750 ml

Raza Selection Malbec Shiraz Organic

Argentiina >Famatina Valley

-%

Ainekset

400 g naudan ohuita sisäpaistisuikaleita
2 rkl öljyä
4 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl kanelitanko
1 tl neilikkaa
suolaa ja pippuria
3 rkl punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
1 prk tomaattimurskaa
2 tl tummaa sokeria

1 rosmariinin oksa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Stifado eli kreikkalainen lihapata.
Hidas haudutus matalalla lämmöllä uunissa, ja tuloksena on ylimaallisen hyvä, pehmeäksi hautunut herkku!

 

Esilämmitä uuni 150°C.

 

1. Ruskista isossa padassa öljy ja lisää valmiiksi suikaloitu naudan sisäpaisti kuumaan pannuun. Paista lihan pinnat nopeasti kiinni, ja lisää molemmat sipulit karkeasti leikattuina.

 

2. Lisää kaikki mausteet paitsi rosmariini ja kuullota noin muutaman minuutin ajan hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon punaviinietikka ja punaviini.

 

3. Kun alkoholi on haihtunut eikä seos enää poreile, pienennä lämpöä ja lisää tomaattimurska, sokeri ja rosmariinin oksa. Peitä kannella ja siirrä uuniin esilämmitettyyn uuniin.
Jos kattilasi ei ole uunin kestävä, siirrä sisältö kannelliseen uunivuokaan.

 

4. Hauduta vähintään 30 minuuttia uunissa ja ota huoneenlämpöön vielä 5 minuutiksi vetäytymään. Tarkista maku, ja että liha on mureaa.

 

Tarjoile kreikkalaisten lämpimien kasvisten tai riisin kanssa.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6