Kreikkalainen Stifado-pata

1399

750 ml

Quinta das Setencostas Reserva

Portugali > DOC Alenquer

-%

1399

750 ml

Quinta das Setencostas Reserva

Portugali > DOC Alenquer

-%

Ainekset

400 g naudan ohuita sisäpaistisuikaleita
2 rkl öljyä
4 kpl salottisipulia
2 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl kanelitanko
1 tl neilikkaa
suolaa ja pippuria
3 rkl punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
1 prk tomaattimurskaa
2 tl tummaa sokeria

1 rosmariinin oksa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Näin valmistuu Stifado eli kreikkalainen lihapata. Hidas haudutus matalalla lämmöllä uunissa, ja tuloksena on äärimmäisen hyvä, pehmeäksi hautunut herkkupata!

 

 

1. Esilämmitä uuni 150°C. Ruskista isossa padassa öljy ja lisää valmiiksi suikaloitu naudan sisäpaisti kuumaan pannuun. Paista lihan pinnat nopeasti kiinni, ja lisää molemmat sipulit leikattuina.

 

2. Lisää kaikki mausteet paitsi rosmariini ja kuullota muutaman minuutin ajan hyvin sekoittaen. Lisää joukkoon punaviinietikka ja punaviini.

 

3. Kun viini on haihtunut eikä seos enää poreile, pienennä lämpöä ja lisää tomaattimurska, sokeri ja rosmariinin oksa. Peitä kannella ja siirrä uuniin esilämmitettyyn uuniin.
Jos kattilasi ei ole uunin kestävä, siirrä sisältö kannelliseen uunivuokaan.

 

4. Hauduta vähintään 30 minuuttia uunissa ja ota huoneenlämpöön vielä 5 minuutiksi vetäytymään. Tarkista maku, ja katso että liha on mureaa.

 

5. Tarjoile kreikkalaisten lämpimien kasvisten tai riisin kanssa! Hyvää ruokahalua!

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6