Poronkäristys ja perunamuusi

1349

750 ml

2U Duas Uvas Premium

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

1349

750 ml

2U Duas Uvas Premium

Portugali > Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

PORONKÄRISTYS

240 g poronkäristystä

140 g pekonia

1 sipuli

1 rkl voita

ripaus suolaa ja pippuria

1 tlk (500 ml) tummaa olutta

1dl vettä

 

TARJOILUUN

Puolukkasurvos ja maustekurkkuja

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Hienonna pekoni, sekä kuori ja hienonna sipuli.

 

2. Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä. Lisää pekonit ja sipulisilppu ja kääntele hetki. Lisää kohmeinen poronkäristysliha erissä vähitellen ja anna paistua padassa muutaman minuutin ajan välillä käännellen.

 

3. Lisää mausteet, olut ja vesi. Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla liedellä miedolla lämmöllä, tai uunissa 175 asteessa vähintään tunti, kunnes liha on mureaa. Lisää vettä tarvittaessa.

 

4. Tarjoile käristys perunamuusin, puolukkasurvoksen ja maustekurkkuviipaleiden kera.

 

Valmistusaika: 2 h

Annosmäärä: 4-6

 

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Viinihetki / Juha ja Sirpa Tiensuu viinihetki.fi