Poronkäristys ja perunamuusi

2099

2 L

Palacio Conde Tempranillo hanapakkaus

Espanja > DO Valencia

2099

2 L

Palacio Conde Tempranillo hanapakkaus

Espanja > DO Valencia

Ainekset

Poronkäristys:
2 pussia (à 240 g)poronkäristystä (pakaste)
1 pkt(140 g) pekonia
1 sipuli
1 rkl voita
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk (500 ml) tummaa olutta
1dl vettä

Perunamuusi:
700 g kuorittuja puikulaperunoita
2 rkl voita
2- 3 sipulia
2 dl maitoa
1-2 tl suolaa

Marinoidut punasipulit;
1 iso punasipuli
1/3 dl punaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 rkl öljyä
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
Puolukkasurvos ja maustekurkkuja

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuumenna rasva valurautapadassa liedellä.
Lisää pekonit ja sipulisilppu ja kääntele hetken.
Lisää kohmeinen poronkäristysliha erissä vähitellen ja anna paistua pannulla muutaman minuutin ajan välillä käännellen.
Lisää mausteet, olut ja vesi.
Anna kiehahtaa ja hauduta kannen alla liedellä miedolla lämmöllä tai uunissa 175 asteessa vähintään tunti, kunnes liha on mureaa.
Lisää vettä tarvittaessa.

Perunamuusi:
Laita potut kiehumaan. Hauduta hienonnettu sipuli voissa kypsäksi lisää maito ja kiehauta se.
Soseuta kypsät perunat ja lisää sekoittaen sipulinen maito. Mausta suolalla.
Tarjoile pottuvoi lämmitetyille lautasille, muotoile sopiva kolo keskelle ja annostele käristys siihen.

Poronkäristyksen oheen voit valmistaa marinoituja punasipulirenkaita.
Viipaloi punasipuli ohuiksi renkaiksi. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään, lisää sipulirenkaat marinadiin ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunnin ajan.

Tarjoiluun puolukkasurvos ja maustekurkkuviipaleita.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Viinihetki / Juha ja Sirpa Tiensuu viinihetki.fi