Poro-suppilovahverorisotto

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

1298

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa >Pfalz

-%

Ainekset

1 – 2 rkl oliiviöljyä
1 l suppilovahveroita
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
n. 10 dl kasvislientä
150 g kylmäsavustettua pororouhetta
25 g voita
2 dl raastettua parmesaania
mustapippuria myllystä
Lisäksi: puolukoita persiljaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kotimaamme metsät tarjoavat hienoja raaka-aineksia ruokapöytäämme, ja niin minunkin risottooni valikoitui suppilovahveroja, poroa ja puolukoita. Tämä juhlava risotto valmistuu puolessa tunnissa, niin keittiössäkään ei tarvitse ihan koko päivää huhkia, vaan aikaa ja voimia jää juhlimisellekin.

Paista suppilovahveroista ylimääräinen neste pois.

Lisää joukkoon oliiviöljy sekä hienonnettu sipuli sekä valkosipulin kynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota hetken aikaa, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää joukkoon valkoviini. Kun viini on haihtunut, lisää kasvislientä vähän kerrallaan.

Anna liemen aina haihtua, ennen kuin lisäät uutta. Jatka n. 15 – 20 minuuttia lisäten lientä vähän kerrallaan aina tarvittaessa niin kauan, kunnes riisi on sopivan kypsää.

Lisää joukkoon kylmäsavustettu pororouhe. Lisää voi sekä raastettu parmesaani. Mausta mustapippurilla.

Annostele risotto lautasille ja ripottele annosten pinnalle parmesaania, puolukoita ja persiljaa.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Maistuis Varmaan Sullekin!