Pizza Carbonara

1598

750 ml

Masca Del Tacco Lu Rappaio Primitivo Di Manduria

Italia > Apulia > DOP Primitivo di Manduria

-%

1598

750 ml

Masca Del Tacco Lu Rappaio Primitivo Di Manduria

Italia > Apulia > DOP Primitivo di Manduria

-%

Ainekset

1 valmis pizzataikina

loraus oliiviöljyä

3 kananmunaa

100 g guanciale / pancetta

100 g pecorinojuustoa

1 pallo mozzarellaa

reilusti pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pasta Carbonarasta tutut täytteet pääsivät tällä kertaa pizzan päälle!

 

1. Voit valmistaa pizzapohjan itse, mutta myös hyviä valmispohjia on saatavilla. Me käytimme Rosan keittiössä valmispohjaa ja annoimme sen sulaa ja turvota jääkaapissa yön yli.

 

2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Muotoile ja venytä pizzataikinaa niin, että se saa pyöreän muodon.

 

3. Raasta pizzapohjan päälle pecorinoa ja levitä lisäksi pohjan päälle mozzarellaa siivuina. Lorauta pohjan päälle hieman oliiviöljyä. Laita pizzapohja uuniin noin 5-10 minuutiksi, kunnes pizzan reunat hieman kohoavat. Muut täytteistä lisätään tämän jälkeen.

 

4. Yhdistä kulhossa 2 keltuaista, 1 kokonainen kananmuna sekä reilusti pecorinojuustoa. Sekoita ja mausta pippurilla. Seos saa olla melko paksua, jotta se ei valu pizzapohjan päältä pois.

 

5. Nosta pizzapohja uunista ja kaada pohjan päälle kananmuna-juustoseos. Lisää vielä muutama mozzarella siivu ja laita pizza uuniin takaisin 10-15 minuutiksi.

 

6. Paista guanciale tai pancetta rapeaksi pannulla. Voit myös käyttää pekonia. Kun pizza on tullut uunista, lisätään rapeat viipaleet pizzan päälle. Lisää vielä ripaus pipparia valmiin pizzan päälle ja koristele halutessasi basilikalla.

 

Valmistusaika: 30 min + pizzataikinan tekeytyminen

Annosmäärä: 1 pizza

Spread the love