Pippuripihvit brandykastikkeella

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/pippuripihvit-brandykastikkeella/

Tulosta resepti

PIPPURIPIHVI:
4 kpl naudan sisäfilee
pippuria
suolaa
2 rkl öljyä

BRANDYKASTIKE:
½ dl brandyä
2 dl kuohukermaa
2 dl lihalientä
suolaa
pippuria
rosee pippuria

Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.

Valmista pippuripihvi:
Hiero fileiden molemmille puolille reilusti pippuria ja suolaa.
Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista pihveihin kaunis väri noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Siirrä pihvit vetäytymään folion sisälle.
Lisää pannulle brandyä ja sytytä pannu hetkellisesti sytkärillä tuleen näin liekittäen brandyn alkoholi pois. Näin saat intensiivisemmän maun – voit halutessasi myös olla liekittämättä kastikepohjaa.

Lisää pannuun lihaliemi ja kerma. Anna kiehua hetki ja sekoita tasaiseksi.
Nosta pihvit takaisin pannulle.

Anna kastikkeen kiehua voimakkaasti kokoon.
Hauduta pihvejä noin 10 minuuttia ja kääntele aina välillä.
Nosta pihvit lautaselle ja viimeistele kastike suolalla ja rosee pippureilla.

Tarjoile liha ja kastike esimerkiksi tuoreiden perunakrokettien ja salaatin kanssa heti valmistamisen jälkeen, sillä pihvit ovat parhaimmillaan kuumina.

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4