Ainekset
Pippuripihvi
4 naudan sisäfileepihviä
pippuria
suolaa
2 rkl öljyä
Brandykastike
½ dl brandya
2 dl kuohukermaa
2 dl lihalientä
suolaa
mustapippuria
roseepippuria
VALMISTUSOHJE
Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen paistamista.
1. Hiero fileiden molemmille puolille reilusti pippuria ja suolaa. Kuumenna öljyä paistinpannulla ja paista pihveihin kaunis väri noin minuutin ajan kummaltakin puolelta. Siirrä pihvit vetäytymään folion sisälle.
2. Lisää pannulle brandya ja sytytä pannu hetkellisesti sytkärillä tuleen näin liekittäen brandyn alkoholi pois. Näin saat intensiivisemmän maun – voit halutessasi myös olla liekittämättä kastikepohjaa.
3. Lisää pannuun lihaliemi ja kerma. Anna kiehua hetki ja sekoita tasaiseksi. Anna kastikkeen kiehua voimakkaasti kokoon.
4. Nosta pihvit takaisin pannulle. Hauduta pihvejä noin 10 minuuttia ja kääntele aina välillä. Nosta pihvit lautaselle ja viimeistele kastike suolalla ja pippureilla.
Tarjoile pihvi ja kastike esimerkiksi perunakrokettien ja salaatin kanssa.
Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4