Peuran filee ja rosmariini-punaviinikastike

1298

750 ml

Carrascal Cabernet Sauvignon Malbec Organic

Argentiina > Mendoza

-%

1298

750 ml

Carrascal Cabernet Sauvignon Malbec Organic

Argentiina > Mendoza

-%

Ainekset

800 g peuran ulkofileetä

 

5 dl punaviiniä

2 valkosipulinkynttä

1 sellerin varsi

1 porkkana
2 salottisipulia

2 timjamin oksaa
3 rosmariinin oksaa
75 g voita
roseepippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Oletko jo kokeillut valmistaa peuraa? Peuraa ei kannata kypsentää läpikypsäksi, sillä se kuivuu ja maku kärsii! Parhaimman maun saat, kun jätät fileen hieman raa’aksi.

 

1. Ota peuran filee huoneenlämpöön, hiero pintaan suolaa sekä mustapippuria. Anna levätä tunti.

 

2. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Kuumenna pannulla voi-öljyseos, ja paista lihan pinnat kiinni. Kaada voi-öljy kattilaan, jossa valmistat punaviinikastikkeen, ja siirrä liha uunivuokaan odottamaan.

 

3. Kuori ja hienonna sipulit ja porkkana, pilko pieneksi myös sellerin varret ja kuullota pehmeiksi voi-öljyssä. Revi mukaan yrttien lehdet. Lisää kattilaan punaviini ja pippuria, ja keitä hiljalleen kasaan kunnes viinistä on jäljellä enää noin puolitoista desiä.

 

4. Työnnä lihalämpömittari peuranfileen paksuimpaan kohtaan. Paista lihaa 150-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 57°C. Näin peura on hieman punertavaa ja mehevää. Jos pidät lihasta hieman kypsempänä, saa lihan sisälämpö olla noin 63°C. Kun liha on sinulle sopivassa kypsyydessä, kääri filee folioon vetäytymään noin 10 minuutiksi.

 

5. Sekoita vispilällä kastikkeen joukkoon jäähdytetyt voinokareet yksi kerrallaan. Siivilöi kastike ja siirrä takaisin kattilaan. Pidä kattila lämpimällä liedellä, mutta varo ettei kastike pääse kiehahtamaan. Jatka kastikkeen vispaamista, kunnes kastike on sopivasti paksuuntunut.

 

Leikkaa filee sopiviksi siivuiksi, ja tarjoile punaviinikastikkeen sekä esimerkiksi paistettujen perunoiden ja paahdettujen juuresten kanssa.

 

Valmistusaika: 1,5 h

Annosmäärä: 4-6