Pasta carbonara

1649

750 ml

Domaine Maire Grand Minéral Pinot Noir

Ranska > Côtes du Jura

-%

1649

750 ml

Domaine Maire Grand Minéral Pinot Noir

Ranska > Côtes du Jura

-%

Ainekset

300 g spagettia
240 g pekonia tai pancettaa
4 kananmunaa
2-3 dl kermaa
80 g pecorino romano -juustoa (parmesaanin tyylinen kova juusto)
runsaasti mustapippuria
2 rkl voita tai oliiviöljyä

4 keltuaista halutessasi tarjoiluun

basilikaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pasta carbonara on takuuvarma suosikki ruokapöydässä. Nopeasti valmistuva ruoka sopii niin arkeen kuin viikonloppuun. Pasta Carbonara eli miilunpolttajan spagetti on italialainen ruokaklassikko. Siihen tarvitaan pekonia, munia sekä kovaa italialaista juustoa, ja se vie kielen mennessään!

 

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

 

2. Kuutioi pancetta tai pekoni ja paista se rapeaksi. Siirrä paistettu liha sivuun odottamaan siksi aikaa, kun valmistat juustoseoksen.

 

3. Sekoita munat, kerma ja raastettu juusto voimakkaasti vatkaten. Mausta seos mustapippurilla.

 

4. Laita pannulle vähän voita, lisää juuri keitetty spagetti ja pyöräytä sitä hetken aikaa voissa miedolla lämmöllä. Lisää paistetut pancetat tai pekonit ja sekoita. Kaada muna-kerma-juustoseos hitaasti joukkoon. Varo, ettei se mene kokkeliksi. Sekoita hyvin.

 

Tarjoile halutessasi vielä keltuaiset erikseen jokaiselle syöjälle tai sekoita ne pastan joukkoon lautasella. Keltuainen tuo väriä ja näköä lopulliseen annokseen. Tarjoile annoksen lisänä mustapippuria myllystä ja raastettua pecorinoa. Tuoreena raastettu juusto on usein parempaa kuin valmis raaste. Koristele annokset tuoreella basilikalla.

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4