Pasta Carbonara

1699

1498

750 ml

Poggio Le Volpi Roma Rosso

Italia >DOC Roma

-12%

1699

1498

750 ml

Poggio Le Volpi Roma Rosso

Italia >DOC Roma

-12%

Ainekset

300 g spagettia

240 g pekonia tai pancettaa

3 kananmunaa

2 valkosipulinkynttä

80 g pecorino romano -juustoa (parmesaanin tyylinen kova juusto)

runsaasti mustapippuria

2 rkl voita tai oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pasta Carbonara on klassikkojen klassikko! Nopeasti valmistuva ruoka sopii niin arkeen kuin viikonloppuunkin.

 

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan.

 

2. Kuutioi pancetta tai pekoni. Paista se rapeaksi. Siirrä paistettu liha sivuun odottamaan siksi aikaa, kun valmistat juustoseoksen.

 

3. Lisää kulhoon 1 kokonainen muna ja 2 keltuaista. Lisää joukkoon raastettu pecorino -juusto ja sekoita. Mausta seos mustapippurilla.

 

4. Paista pannulla valkosipuli voissa ja lisää joukkoon juuri keitetty spagetti. Pyöräytä sitä hetken aikaa voissa miedolla lämmöllä. Kaada muna-juustoseos hitaasti joukkoon. Varo, ettei se mene kokkeliksi. Sekoita hyvin ja lisää tarvittaessa keitinvettä. Kruunaa annos paistetulla pancetalla tai pekonilla ja sekoita.

 

Tarjoile annoksen lisänä mustapippuria myllystä ja raastettua pecorinoa. Tuoreena raastettu juusto on usein parempaa kuin valmis raaste!

 

Valmistusaika: 25 min
Annosmäärä: 4

Noin 2,50€ per annos

Spread the love