Parsarisotto

1298

750 ml

Jean Biecher Riesling Réserve Organic

Ranska > AC Alsace

-%

1298

750 ml

Jean Biecher Riesling Réserve Organic

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

n. 200 g parsaa
ripaus suolaa ja pippuria
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl voita
3 dl risottoriisiä
1 sitruunan mehut
1 dl kuivaa valkoviiniä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tankoparsa on selvä kevään merkki! Tarjoile parsarisotto sellaisenaan, tai vaikkapa lisukkeena lohen tai kanan kanssa.

 

1. Huuhtele parsat ja napsauta puisevat kannat pois.

 

2. Keitä parsoja 7-12 minuuttia suolatussa vedessä parsojen paksuudesta riippuen.

 

3. Valmista kasvisliemi liuottamalla kasvisliemikuutiot kiehuvaan veteen.

 

4. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi tai käytä valmista raastetta. Sulata voi pannulla. Nosta sipulit pannulle ja kuullota hetki. Lisää joukkoon riisi ja kuullota riisit.

 

5. Kun riisi on kuullotettu, lisää joukkoon viini ja anna sen imeytyä riisiin.

 

6. Pidä pannu keskilämmöllä ja lisää kauhallinen kasvislientä kerrallaan. Sekoittele ja lisää aina uusi kauhallinen, kun edellinen on imeytynyt riisiin. Risoton pitäisi olla valmista noin 20 minuutissa.

 

7. Kun viimeinen osa liemestä on kaadettu pannulle, lisää parmesaani ja valutetut parsat. Lisää nokare voita, suolaa sekä pippuria. Purista sitruunan mehua. Risoton riisi saa olla hieman al dente, mutta koostumus saa jäädä hieman löysäksi!

 

Vinkki: voit myös raastaa sitruunan kuoren, jotta saat mahdollisimman paljon sitruunan makua risottoon!

 

Valmistusaika: noin 30-40 min
Annosmäärä: 4