Parmankinkku-rucolapizza

3098

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO ALMANSA

-%

3098

3 L

Piqueras Syrah Monastrell hanapakkaus

Espanja >DO ALMANSA

-%

Ainekset

Pizzataikina
300-350 g durumvehnäjauhoja
1/2 pkt tuorehiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
2 1/4 dl lämmintä vettä
2 rkl extra neitsytoliiviöljyä

 

Tomaattikastike
400 ml laadukasta tomaattimurskaa
5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl kuivattua yrttiseosta
2 peperoncinoa
suolaa
ripaus sokeria
2 tl tummaa balsamiviinietikkaa

 

Täytteet
160 g parmankinkkua
3 x 125 g palloa mozzarellaa
nippu rucolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tuore rucola raikastaa pizzan!

 

1. Valmista tomaattikastike keittämällä aineksia noin 15 minuuttia ja soseuta se sauvasekoittimella tasaiseksi. Laita jääkaappiin maustumaan.

 

2. Sekoita keskenään hiiva, suola ja noin 300 grammaa jauhoja. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa ja lisää loput jauhot, jos tarve vaatii. Taikinasta tulee parempaa kun jaksaa vaivata ja luoda sitkoa taikinaan. Vaivaa, kunnes taikinasta syntyy kimmoisa pallo. Anna sen kohota puoli tuntia.

 

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli siitä kaksi pellin kokoista pizzaa. Lisää tomaattikastike, kinkkusiivut ja mozzarellapalat.

 

4. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

5. Lisää rucola juuri ennen tarjoilua.

 

 

Valmistusaika: 1 1/2 h
Annosmäärä: 8 palaa