Parmankinkku-rucolapizza

1298

750 ml

Femar Urbe Aeterna Roma Rosso

Italia > DOC Roma

-%

1298

750 ml

Femar Urbe Aeterna Roma Rosso

Italia > DOC Roma

-%

Ainekset

PIZZATAIKINA
300-350 g durumvehnäjauhoja
1/2 pkt tuorehiivaa
1 tl hienoa merisuolaa
2 1/4 dl lämmintä vettä
2 rkl extra neitsytoliiviöljyä

 

1 prk pizzakastike
160 g parmankinkkua
2 pkt mozzarellaa
nippu rucolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tuore rucola raikastaa pizzan! Lisää täytteet vasta paistamisen jälkeen.

 

1. Sekoita keskenään hiiva, suola ja noin 300 grammaa jauhoja. Lisää vesi ja öljy. Vaivaa taikinaa ja lisää loput jauhot, jos tarve vaatii. Taikinasta tulee parempaa kun jaksaa vaivata ja luoda sitkoa taikinaan. Vaivaa, kunnes taikinasta syntyy kimmoisa pallo. Anna sen kohota vähintään puoli tuntia, mielellään kauemminkin.

 

3. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli siitä kaksi pellin kokoista pizzaa. Lisää pizzan päälle kerros tomaattikastiketta.

 

4. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

 

5. Lisää rucola, kinkku ja mozzarella uunin jälkeen juuri ennen tarjoilua.

 

 

Valmistusaika: noin 1 h
Annosmäärä: 4

Noin 3,30€ per annos