Ainekset
2 isoa munakoisoa
TÄYTE
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl tomaattipyreetä
400 g tomaattimurskaa
1 tl oreganoa
3/4 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl vegaanista parmesaaniraastetta
250 g vegaanista mozzarellajuustoa
tuoretta basilikaa
VALMISTUSOHJE
Nyt lähdetään Italian makumatkalle ja nautitaan paikallisen viinin kanssa Melanzane alla Parmigianaa eli italialaista munakoisoruokaa!
1. Esilämmitä uuni 200°C asteeseen. Leikkaa munakoisot noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit.
2. Ripottele munakoisoviipaleille suolaa ja anna niiden seistä noin 10 minuuttia. Painele viipaleet kuiviksi talouspaperilla, sipaise pintaan öljyä ja paahda pannulla ruskehtaviksi.
3. Kuullota hienonnetut sipulit kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää pyree ja kuumenna hetki. Kaada kattilaan tomaattimurska ja anna kastikkeen kiehua noin 10 minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, pippurilla ja balsamicolla.
4. Laita uunivuokaan kerroksittain tomaattikastiketta, munakoisoviipaleita, parmesaaniraastetta, mozzarellaa viipaleina ja basilikanlehtiä. Jätä päällimmäiseksi tomaattikastike- ja juustokerros. Voit ripotella pinnalle halutessasi murennettua vaaleaa leipää.
5. Paista 200°C asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna makujen tekeytyä hetki ennen ruoan tarjoamista.
Ripottele päälle juustoraastetta ja tuoretta basilikaa ja tarjoile kuumana.
Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4