Maritozzi-pullat

1349

750 ml

Love Organic Dry

Italia

-%

1349

750 ml

Love Organic Dry

Italia

-%

Ainekset

TAIKINA

3 dl maitoa

11 g kuivahiivaa

3 rkl sokeria

1 tl suolaa

7 dl vehnäjauhoja

2 kananmunaa

1 sitruunan tai appelsiinin kuori raastettuna

75 g voita sulatettuna

oliiviöljyä kulhon voiteluun

 

TÄYTE

2 dl vispikermaa

250 g mascarponea

2 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

 

VIIMEISTELYYN

tomusokeria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Italialainen mascarponekermalla täytetty maritozzo-pulla muistuttaa hieman laskiaispullaa!

 

1. Lämmitä maito noin kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon suola, sokeri, sitruunan/appelsiinin kuori sekä kuivahiiva. Lisää joukkoon munat ja jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaksi. Lisää lopuksi sulatettu voi. Nosta taikinapallo öljyttyyn kulhoon ja jätä taikina kohoamaan liinan alle tunniksi.

 

2. Kumoa kohonnut taikina jauhotulle pöydälle ja pyörittele taikinasta 12 pyöreää pullaa. Nosta pullat leivinpaperille uunipellille ja anna kohota vielä 15 min.

 

3. Paista 225 asteisen uunin keskiosassa n. 12 min. Anna jäähtyä hyvin.

 

4. Vatkaa kerma sähkövatkaimella napakaksi vaahdoksi ja lisää loppuvaiheessa notkistettu mascarpone. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Siirrä pursotuspussiin ja leikkaa kärkeen pieni aukko.

 

5. Halkaise pullat melkein pohjaan asti. Pursota tai lusikoi sisälle reilusti mascarponevaahtoa ja tasoita pinta lastalla. Siivilöi pinnalle tomusokeria ja koristele mielesi mukaan!

 

Valmistusaika: 1h 30 min
Annosmäärä: 12

 

Viinisuositus: Love Organic Dry