Lohipizza

1349

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

1349

750 ml

Ruppertsberger Imperial Riesling

Saksa > Pfalz

-%

Ainekset

PIZZAPOHJA

1,5 dl vettä

1 tl suolaa

1 tl hunajaa

15 g tuorehiivaa

4–4,5 dl vehnäjauhoja

3 rkl oliiviöljyä

 

TÄYTTEET

1 dl ranskankermaa

1 punasipuli

100 g graavilohta

100 g mozzarellaa

tuore tilli koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kokeile vaihtelun vuoksi herkullista valkoista lohipizzaa, jonka pohjakastikkeena käytetään ranskankermaa. Osa täytteistä lisätään vasta paiston jälkeen!

 

1. Osta pakasteesta valmis pizzataikina tai valmista se itse näin: sekoita kädenlämpöisen veden joukkoon suola ja hunaja. Liota joukkoon tuorehiiva. Lisää vehnäjauhot muutamassa erässä koko ajan taikinaa vaivaten. Vaivaa taikinaa ja lisää loppuvaiheessa öljy. Jätä taikina kohoamaan liinan alla huoneenlämpöön tunniksi.

 

2. Pyörittele ja painele pizzataikina pyöreään muotoon ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Voit tehdä joko yhden ison pizzan tai muutaman pienemmän. Levitä pohjan päälle ranskankerma, mozzarellajuusto sekä suikaloitu punasipuli. Paista pizzaa uunissa 250 asteessa noin 10-15 minuuttia.

 

3. Lisää paiston jälkeen pizzan päälle graavilohta sekä tuoretta tilliä. Voit halutessasi raastaa myös sitruunan kuorta pizzan päälle!

 

Valmistusaika: 1h 30 min
Annosmäärä: 4

 

Viinisuositus: Ruppertsberger Imperial Riesling

Spread the love