Lehtipihvit porsaan ulkofileestä punaviini-maustevoilla

1048

750 ml

Epicuro rosso

Italia > DOC Roma Rosso

1048

750 ml

Epicuro rosso

Italia > DOC Roma Rosso

Ainekset

n. 150 g porsaan ulkofileetä palana tai valmiiksi siivutettuna per syöjä Maustamiseen: Rouhittua mustapippuria Hieman jauhettua paprikaa tai valmista grillausmaustetta Hieman kuivattua timjamia suolaa Lisäksi: voita, öljyä ja siivutettuja valkosipulinkynsiä paistamiseen Punaviini-maustevoi: 400 g pehmeää huoneenlämpöistä voita kuutioituna 1 isohko punasipuli silputtuna 3 valkosipulinkynttä murskattuna 2 dl punaviiniä 1 dl punaista balsamico-viinietikkaa 2 tl mustapippurirouhetta 2 tl kuivattua timjamia 2 tl kuivattua rakuunaa 2 tl fariini- tai ruokosokeria tai 2 tl siirappia 2 tl suolaa Lisäksi: sähkövatkain/yleiskone tai tehosekoitin pursotinpussi ja sopiva tylla

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lehtipihvit

Leikkaa ulkofileestä noin reilun sentin vahvuisia siivuja tai käytä valmiiksi siivutettuja ulkofilee pihvejä.

Nuiji pihvit lihanuijalla ainakin puolet suuremmiksi ohuiksi lehtipihveiksi.

Mausta pihvit molemmin puolin ja anna lämmetä huoneen lämmössä ainakin 15 min.

Laita pannulle voi, öljy ja valkosipulisiivuja ja sekoita ja kuumenna höyryävän kuumaksi. Voit koittaa pannun lämpötilaa hieman pihvin kulmalla. Kun pihvi alkaa heti ”tiristä” on pannu ja voi-öljyseos riittävän kuuma.

Paista pihvejä noin minuutti per puoli tai paksuuden mukaan.

Nosta kypsät pihvit tarjoiluastiaan folion alle vetäytymään siksi aikaa, että kaikki pihvit ovat valmiita.
Lisää tarvittaessa pannulle voita, öljyä ja valkosipulia. Kaada pannulle jäänyt paistoliemi pihvien päälle.

Tarjoile punaviini-maustevoin ja esim. rapeiden lohkoperunoiden ja feta-persimonsalaatin kera

Punaviini-maustevoi:
Ota voi hyvissä ajoissa huoneenlämpöön ja kuutioi se pienemmiksi palasiksi (helpottaa vatkausta)
Laita sipulit kattilaan ja kuullota niitä hetki nokareessa voita.

Lisää kaikki muut aineet paitsi kuutioitu voi ja keitä seosta kasaan noin 15 min tai niin kauan, että lähes kaikki neste on haihtunut. Jäähdytä hetki.
Lisää sipuli-punaviiniseos voin joukkoon ja vatkaa voimakkaasti seos tasaiseksi ja kuohkeaksi.

Laita maustevoiseos pursotinpussiin ja pursota silikonimuottiin tai leivinpaperin päälle kauniita ruusukenappeja.
(jos voi seos on kovin löysää niin jäähdytä hetki jääkapissa ennen pursottimeen laittoa)

Laita ruusukenapit pakastimeen ja kun ne ovat täysin kylmenneet, voit irottaa ne paperilta/vuoasta ja säilyttää pakastimessa kannellisessa rasiassa.

Muista ottaa tarvittava määrä maustevoinappeja sulamaan hyvissä ajoin ennen pihvin paistoa.

Alkuperäinen resepti ja kuva:
Tiina / https://www.tinskunkeittiossa.fi/