Ylikypsää porsaanposkea ja paahteinen perunamuusi

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico 2016

Italia > DOCG Chianti Classico

1999

750 ml

Cafaggio Chianti Classico 2016

Italia > DOCG Chianti Classico

Ainekset

PORSAANPOSKI: 800 g porsaanposkea 5 dl kanalientä 5 dl punaviiniä 2 valkosipulin kynttä 2 rosmariinioksaa 2 timjaminoksaa 10 roseepippuria 2 rkl sokeria 1 tl suolaa 2 rkl öljyä PERUNAMUUSI: 1 kg Rosamunda-perunoita 250 g voita 200 g maitoa 1 tl suolaa

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Esilämmitä uuni 220C asteeseen.

Valmista porsaanposket:
Poista poskista kalvot ja ruskista niitä pannulla öljyssä.
Laita posket muiden ainesten kanssa uuninkestävään pataan ja paista noin 30 minuuttia.
Laske lämpötila 150 asteeeen ja jatka hauduttamista uunissa vielä 3 tuntia.
Nosta uunipata pois uunista ja siivilöi liemi liinan läpi kattilaan.
Keitä lientä voimakkaasti poreillen niin kauan kunnes neste on haihtunut puoleen.
Lisää lihat takaisin kastikkeen joukkoon.

Valmista perunamuusi:
Paahda pestyjä kokonaisia perunoita lihan kanssa samaan aikaan uunissa noin tunti, kunnes ovat kypsiä.
Kiehauta maito kattilassa ja lisää suola.
Pilko voi pieniksi palasiksi.
Halkaise perunat ja lusikoi niiden sisus kulhoon.
Muussaa perunat kuuman maidon ja voin kanssa soseeksi.

Tarjoile porsaanposket perunamuusin, höyrytettyjen porkkanoiden ja ruusukaalien kanssa. Porsaanposkien liemestä valmistui täyteläisen makuinen punaviinikastike.
Koristele annos esimerkiksi tuoreella timjamilla.

Valmistusaika: 3 h 45 min.
Neljä annosta

 

Alkuperäinen kuva:
Katja / maistuisvarmaansullekin.blogspot.com