Lasagne

1599

750 ml

Masca Del Tacco Lu Rappaio Primitivo Di Manduria

Italia > Apulia > DOP Primitivo di Manduria

-%

1599

750 ml

Masca Del Tacco Lu Rappaio Primitivo Di Manduria

Italia > Apulia > DOP Primitivo di Manduria

-%

Ainekset

750 g jauhelihaa

4 sipulia hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl voita

2 tlk tomaattimurskaa, à 400 g

4 rkl tomaattipyreetä

1 rkl oreganoa, basilikaa, timjamia

2 lihaliemikuutiota

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

20 kpl lasagnelevyjä

 

VALKOKASTIKE

2 dl kermaa

1 dl juustoraastetta

suolaa

pippuria myllystä

 

KORISTELUUN

tuoreita basilikan lehtiä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Lasagne on perinteinen italialainen ruokalaji. Jos kaipaat vaihtelua, kokeile rohkeasti erilaisia versioita lasagnesta esim. sieniä tai kasviksia lisäämällä.

 

1. Ruskista jauheliha sekä sipuli- ja valkosipulisilppu rasvassa pannulla tai kattilassa. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Mittaa joukkoon loput ainekset ja anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 5 minuuttia.

 

2. Valmista valkokastike. Kuumenna kerma kattilassa ja sekoittele juusto joukkoon niin, että se sulaa paksuksi kastikkeeksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

 

3. Kerrostele lasagnelevyt kastikkeiden kanssa noin 30 x 40 sentin suuruiseen vuokaan. Viimeinen kerros tulee olla juustokastiketta. Ripottele loppu juustoraaste päälle.

 

4. Paista 200 asteessa uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki paistamisen jälkeen.

 

Valmistusaika: 1 t 30 min
Annosmäärä: 10