Kotimainen naudan sisäfilee grillitomaateilla

1449

750 ml

Baglio Onuri Nerello Mascalese

Italia > IGP Terre Siciliane

-%

1449

750 ml

Baglio Onuri Nerello Mascalese

Italia > IGP Terre Siciliane

-%

Ainekset

NAUDAN SISÄFILEE
n. 800 g kotimaista naudan sisäfileetä
1 rkl öljyä
suolaa ja pippuria

 

GRILLITOMAATIT
15 kpl minitomaatteja
3 rkl öljyä
suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Tässä simppeli resepti, joka toimii takuulla! Grillitomaatit sopii täydellisesti lihan kylkeen! Näiden kaveriksi grillipöytään kannattaa ottaa myös parmesaanitäytetyt herkkusienet sekä parsapekoni. Lisäile reseptiin mausteita oman maun mukaan.

 

1. Esilämmitä uuni 180°C. Ota liha huoneenlämpöön.

 

2. Pese tomaatit vedessä ja kuivaa ne talouspaperilla. Laita öljy ja mausteet kulhoon, lisää joukkoon tomaatit ja sekoita hyvin.

 

3. Laita tomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat kiehuvan kuumia.

 

4. Poista lihasta kalvot ja leikkaa fileestä 4-5 samankokoista palaa poikkisyin. Mausta palat suolalla ja pippurilla.

 

5. Esilämmitä iso paistinpannu, lisää öljy ja palat pannuun saumapinta alaspäin. Paista molemmin puolin kunnes se on saanut kauniin paistopinnan. Laita palat esilämmitettyyn uuniin noin 5 minuutiksi. Kääri ne vielä folioon noin 10 minuutiksi tämän jälkeen, jotta lihasnesteet ehtivät vetäytymään.

 

Tarjoile sisäfilee ja grillitomaatit kuumana esimerkiksi ranskanperunoiden, sienien tai salaatin kera.

 

Valmistusaika: 40 min
Annosmäärä: 4-5