Kasvisruokailijan oliivi-melanzane

1598

750 ml

King’s Bay Sauvignon Blanc

Uusi-Seelanti>Marlborough

-%

1598

750 ml

King’s Bay Sauvignon Blanc

Uusi-Seelanti>Marlborough

-%

Ainekset

2 munakoisoa + 1 rkl suolaa itkettämiseen
135 g viipaloituja mustia oliiveja
125 g mozzarellajuustoa
120g juustoraastetta pinnalle

 

Tomaattikastike
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
400 g yrtti-tomaattimurskaa
200 g oliivituorejuustoa
ripaus suolaa ja mustapippuria

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja voitele uunivuoka valmiiksi.

 

2. Aloita tomaattikastikkeesta; kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipuleita kattilassa pienessä määrässä öljyä. Lisää kattilaan tomaattimurska, kun sipulien rakenne on pehmennyt. Madalla lieden lämpöä ja anna kastikkeen hautua vähintään 15 minuuttia. Lisää joukkoon tuorejuusto ja mausteet. Sekoita.

 

3. Leikkaa kastikkeen hautuessa munakoisot ohuiksi viipaleiksi pitkittäissuunnassa ja levitä ne leikkuulaudalle. Ripottele viipaleille suolaa ja anna siivujen itkeä vähintään 10 minuuttia.

 

4. Pyyhi munakoisoista itkenyt neste talouspaperilla ja kuivaa viipaleet huolella. Valuta oliivit ja viipaloi mozzarellajuusto.

 

5. Kokoa melanzane kuin lasagne; laita uunivuoan pohjalle ensin tomaattikastiketta ja sitten kerroksittain oliiveja, munakoisokerros, mozzarellakerros ja taas tomaattikastiketta. Toista, kunnes kaikki ainekset ovat vuoassa. Kuorruta kasvismelanzane juustoraasteella, jotta saat paistopinnasta kauniin kultaisen.

 

6. Paista vuokaa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, tai kunnes munakoiso on läpikypsää ja paistopinta kauniin kultainen. Nosta vuoka uunista ja anna tekeytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

 

Koristele melanzane haluamillasi yrteillä ja tarjoile esimerkiksi tuoreiden kikhernerieskojen kanssa.

 

Valmistusaika: 60 min
Annosmäärä: 4