Focaccia

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

1349

750 ml

Viva Valentina Organic Pinot Grigio

Italia > IGT Terre Siciliane

-%

Ainekset

3 dl vettä

25g tuorehiivaa

1 tl suolaa

1 tl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

 

PINNALLE

kirsikkatomaatteja

oliiveja

rosmariinia

merisuolaa

reilusti oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Focaccia – ihana naposteltava, sisältä pehmeä ja ulkopuolelta rapea. Focaccian päälle voi laittaa oikeastaan mitä vaan täytteitä! Me suosittelemme tomaattia, oliivia ja rosmariinia! Tässä reseptissä on erittäin tärkeää, että oliiviöljyä ei säästellä!

 

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja lisää hiiva.

 

2. Yhdistä jauho, suola ja sokeri. Lisää jauhoseosta vähitellen veteen ja sekoittele. On hyvä että taikina jää hieman löysäksi!

 

3. Kaada valmis taikina öljyttyyn kulhoon ja kelmu päälle. Jätä se kohoamaan, parasta olisi jos sen jättäisi yön yli kohoamaan jääkaappiin.

 

4. Kohotuksen jälkeen kaada taikina öljyttyyn uunivuokaan ja painele taikinaan sormilla pieniä kuoppia. Lisää haluamasi täytteet päälle ja laita 225 asteiseen uuniin 20-30 minuutiksi, kunnes leipä on saanut hyvän värin ja rapeutta.

 

5. Kun otat leivän uunista ulos, ripottele vielä oliiviöljyä ja merisuolaa pinnalle! Nauti!

 

Valmistusaika: 45 min + kohotus

Annosmäärä: Uunivuoan kokoinen leipä

Spread the love