Cocktail-lihapullat

1248

750 ml

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

1248

750 ml

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

Ainekset

400 g naudan jauhelihaa
punasipuli

2 valkosipulinkynttä

1/2 dl korppujauhoja

kananmuna

1 tl paprikajauhetta

1 rkl chilikastiketta
1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Pienet cocktail-lihapullat sopivat erinomaisesti esimerkiksi vappubrunssille, piknikille tai illanistujaisiin!

 

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit pehmeiksi pannulla öljyssä.

 

2. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään, jotta mausteet sekoittuvat tasaisesti. Lihapullien mausteiksi sopivat mainiosti myös muun muassa kuivattu oregano ja basilika, sekä kurkuma.

 

3. Pyörittele jauhelihataikinasta pieniä (halkaisijaltaan 2-3 cm) cocktail-lihapullia. Jos taikina tuntuu tarttuvan käsiin, kostuta käsiä pyörittelyn lomassa vedellä tai öljyllä.

 

4. Paista joko uunissa 175C asteessa noin 15-20 minuuttia, tai pannulla pienissä erissä keskilämmöllä. Jos paistat pannulla, pyörittele pyöryköitä paistaessasi, näin saat lihapullistasi pyöreämpiä.

 

Tarjoa esimerkiksi sweet & sour -chilikastikkeen kanssa.

 

Valmistusaika: 30-40 min.
Annosmäärä: 6-8