Carpaccion hienous on siinä, että se on todella helppo valmistaa ja se on myös erittäin näyttävä annos. Sopii niin alku- kuin pääruoaksi!
1. Puhdista fileestä kalvot. Kääri liha kelmuun ja laita hetkeksi pakastimeen. Reilu puoli tuntia tai vajaa tunti riittää. Kohmeista lihaa on helpompi käsitellä.
2. Poista kelmu ja siivuta liha terävällä veitsellä poikkisyin niin ohuiksi viipaleiksi, että valo kuultaa niiden läpi. Asettele viipaleet joko yhdelle isolle vadille tai annoslautasille.
3. Ripottele lihaviipaleille suolaa ainakin yksi hyppysellinen per annos. Rouhi päälle mustapippuria, tiputtele lihoille myös muutama Tabasco-tippa ja hieman limemehua.
4. Vuole lihan päälle parmesaanilastuja, lisää kourallinen rucolaa per annos sekä muutamia kapriksia. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä.
Jos haluat tehdä carpaccion samaan tapaan kuin alla olevalla videolla valmista kastike sekoittamalla kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja levitä lihaviipaleille ohuiksi raidoiksi.
Valmistusaika: 20min
Annosmäärä: 4