Basilika-pannacotta

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

1328

750 ml

Julià & Navinès Organic Cava Semi Seco

Espanja >DO Cava

-%

Ainekset

1/3 ruukkua basilikaa
1 dl maitoa
4 dl kuohukermaa
1 kpl vaniljatanko
½ sitruunan kuori
1 dl sokeria
3 kpl liivatelehtiä
1 rkl vettä
tuoreita marjoja
mintun lehtiä koristeeksi

 

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Pese sitruuna hyvin ja raasta puolet kuoresta. Revi basilikan lehdet pieniksi, halkaise vaniljatanko.

 

2. Kiehauta maito, kerma, sokeri, basilika, sitruunankuori ja vaniljatanko kattilassa. Ota pois liedeltä ja anna maustua puoli tuntia.

 

3. Liota liivatteita kylmässä vedessä muutama minuutti. Kuumenna kattilassa tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen.

 

4. Siivilöi basilika-kermaliemi ja sekoita liivatteet joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos suoraan annoslaseihin ja ripottele päälle pieni kerros sokeria – näin pinnalle ei muodostu kalvoa.  Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa yön yli.

Vinkki: Voit asettaa lasit vähän kellalleen jääkaappiin, jotta seos hyytyy laseihin vinosti. Älä kuitenkaan kallista liikaa, ettei seos valu pois laseista.

 

5. Koristele annoskset tuoreilla marjoilla ja mintun lehdellä ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 45 min (+ hyytyminen yön yli)
Annosmäärä: 4 annosta