Ainekset
Burrata -juustoa
Oliiveja
Bresaolaa (ilmakuivattua naudanlihaa)
Maalaisleipää
Valkosipulinkynsiä
Oliiviöljyä
VALMISTUSOHJE
Italialainen antipasto nautitaan alkupalana hyvän viinin kera!
1. Leikkaa leivästä siivuja ja nosta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Poista valkosipulinkynsistä kuoret ja murskaa niitä hiukan, kuitenkin siten, että ne pysyvät kokonaisina. Levitä jokaiselle leipäsiivulle noin 1 rkl oliiviöljyä ja sen jälkeen hiero leivän pintaa valkosipulinkynnellä.
2. Paahda sitten leipäsiivuja uunissa grillivastuksen alla noin 200 asteessa siten, että ne ruskistuvat hiukan. Kokoa sitten antipasto laittamalla tarjoilulautaselle burrataa, paahdettuja leipäsiivuja, oliiveja ja bresaolaa.
Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 4
Alkuperäinen resepti ja kuva:
Hanna / www.kulinarismiamahantaydelta.fi