Yrttinen karitsankare

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/yrttinen-karitsankare/

Tulosta resepti

2 lampaankaretta
3 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
½ dl yrttejä (timjami, rosmariini, persiljaa)
2 rkl öljyä

Valkosipuli ja yrtit tekevät kareesta superherkullisen!

Hienonna valkosipuli ja reilusti rosmariinia ja timjamia. Sekoita ne oliiviöljyyn.

Hiero öljy ja mausteet karitsan kyljysriville. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna karitsan maustua huoneenlämmössä runsaan tunnin.
Kuumenna ruokalusikallinen oliiviöljyä reilulla keskilämmöllä, ja nosta karitsan kylki rasvapuoli alas päin pannulle. Paista 3 minuuttia. Käännä kylki ja paista 2 minuuttia.
Laita karitsankare uunivuokaan tai pellille. Paistaa 200 asteessa uunin keskitasolla 15-18 minuuttia tai kunnes mittari näyttää 56 astetta.
Ota karitsa uunista ja anna sen levätä leikkuulaudalla 10 minuuttia.
Leikkaa karitsankare siivuiksi luiden välistä.
6-8 annosta

Tarjoa bataattiranskalaisten kanssa. Ranskalaisten resepti tästä.