Ainekset
1 luuton lampaan- tai karitsanpaisti (1,4 kg)
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl mustapippurirouhetta
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
paistamiseen öljyä
1 lihaliemikuutio
5 dl punaviiniä
½ dl ruokosokerisiirappia
VALMISTUSOHJE
1. Poista lihasta kalvot ja paksuimmat rasvat ja leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja mausteet ja pyörittele lihakuutiot seoksessa. Kuumenna öljy padassa, ja ruskista lihat muutamassa erässä. Siirrä lihat sivuun.
2. Ruskista jauhoja hetki padassa koko ajan sekoitellen, älä anna palaa. Lisää kaikki lihat pataan, kaada mukaan viini, murenna liemikuutio joukkoon ja lisää muutkin mausteet.
3. Kiehauta nopeasti ja laske sitten lämpöä. Peitä pata kannella, ja anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 90 minuuttia. Sekoittele välillä, ja lisää vettä jos pata alkaa kuivua.
Tarjoa kuskusin kanssa. Koristele tuoreella lehtipersiljalla tai korianterilla.
Valmistusaika: 2 h
Annosmäärä: 6-8