Lammaspata

Resepti on tulostettu Rosasta https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/lammaspata/

Tulosta resepti

1 luuton lampaan- tai karitsanpaisti (1,4 kg)
½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl suolaa
1 ½ tl mustapippurirouhetta
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
paistamiseen öljyä
1 lihaliemikuutio
5 dl valko- tai punaviiniä
½ dl ruokosokerisiirappia

 

Poista lihasta kalvot ja paksuimmat rasvat ja leikkaa liha isoiksi kuutioiksi. Sekoita jauhot ja mausteet ja pyörittele lihakuutiot seoksessa. Kuumenna öljy pannussa ja paista kuutiot kahdessa kolmessa erässä paistokasarissa.

Siirrä kaikki ruskistetut lihakuutiot paistokasariin, murenna liemikuutio joukkoon ja valuta viini ja siirappi päälle. Peitä paistokasari kannella ja anna padan hautua miedolla lämmöllä noin 90 minuuttia. Sekoita silloin tällöin.

Tarjoa kuskusin kanssa.