Grillattuja lampaankyljyksiä, ratatouillea ja gremolataa

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

1399

750 ml

Gran Marius Reserva Selección

Espanja > DO Almansa

-%

Ainekset

12 lampaankyljystä
1 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria

Ratatouille
1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni munakoiso
1 iso punainen paprika
1 keltasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua rosmariiniä
3 rkl tomaattipyreetä
500 g paseerattuja tomaatteja
1 dl kivettömiä kalamata oliiveja
1 tl hienoa sokeria
suolaa ja vastajauhettua pippuria

Gremolata
1 sitruunan kuori
1 valkosipulinkynsi
4-5 rkl pilkottua lehtipersiljaa
1 dl oliiviöljyä

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Aloita ratatouillesta. Leikkaa kesäkurpitsa yhden sentin paksuihin siivuihin ja munakoiso isohkoihin kuutioihin. Leikkaa paprika isompiin palasiin, kuori ja pilko sipulit.

 

2. Kuumenna oliiviöljy isossa kattilassa ja kuullota sipuleita mutta älä ruskista. Lisää loput vihannekset ja rosmariini, jatka paistamista kunnes kasvikset saavat vähän väriä.

 

3. Sekoita tomaattipyree mukaan ja kiehauta muutama minuutti. Kaada sekaan paseeratut tomaatit ja anna kiehua ilman kantta noin 20 minuuttia kunnes kastike tulee paksummaksi. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Lisää oliivit.

 

4. Kuori ja raasta valkosipuli, raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki gremolatan ainekset keskenään ja anna tekeytyä hetken huoneenlämmössä.

 

5. Mausta kyljykset suolalla ja pippurilla. Kuumenna öljy ja grillaa tai paista pannulla lampaankyljykset muutaman minuutin molemmin puolin.

 

Tarjoile ratatouillen, gremolatan ja tuoreen rapeakuorisen leivän kera.

 

Valmistusaika: 1 h

Annosmäärä: 4