Yrttimaustettu naudan ulkofilee

1048

750 ml

Piedemonte Reserva

Espanja >DO Navarra

-%

1048

750 ml

Piedemonte Reserva

Espanja >DO Navarra

-%

Ainekset

1kg naudan ulkofileetä

Yrtti-suolaseos:

2 sitruunan raastettu kuori

1 ruukku timjamia

1 1/2 rkl sormisuolaa

1 rkl mustapippuria

Paistamiseen:

3 rkl voita

Lisäksi:

sormisuolaa

vesikrassia

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Ota ulkofilee jääkaapista huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Kuivaa lihan pinta.

Nypi timjamista lehdet leikkuulaudalle. Lisää raastettu sitruunankuori, sormisuola ja mustapippuri. Jauha timjami ja mausteet tukevalla veitsellä tasaiseksi rouheeksi ja pyörittele filee seoksessa.

Kuumenna voi pannussa. Ruskista filee kauttaaltaan ja nosta uuniastiaan. Kypsennä ulkofilee 150 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on halutun asteinen. Kun sisälämpötila on 55 astetta, liha on sisältä punertava (medium). Kun sisälämpötila on 60-65 astetta, liha on kypsä (well done). Aikaa kuluu noin yksi tunti/kilo. Parhaimman tulokset saat, kun käytät lihalämpömittaria.

Anna fileen levätä foliolla peitettynä vähintään tunnin verran. Leikkaa lihasta terävällä veitsellä ohuita viipaleita ja nosta ne tarjoiluvadille.
Ripottele päälle sormisuolaa ja koristele vesikrassilla.

Valmistusaika: 1.5 h
15 annosta