Yhden pannun pestopasta

1298

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

1298

750 ml

Femar Vini Gran Appasso

Italia > IGP Puglia Passito

Ainekset

BASILIKAPESTO: 20 g pinjansiemeniä iso kourallinen tuoretta basilikaa 1 valkosipulinkynsi 10 g parmesaania 1/2 dl oliiviöljyä 1 kourallinen spagettia 50 g punakaalia Rasia kirsikkatomaatteja tuoretta timjamia suolaa ja mustapippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Valmista pesto: Mittaa tehosekoittimeen pinjansiemenet, basilika ja valkosipuli. Aja massa tasaiseksi ja lisää joukkoon parmesaani. Kaada lopuksi joukkoon oliiviöljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Jos sinulla ei ole tehosekoitinta, voit käyttää myös huhmaretta. Voit tehdä kerralla isomman erän pestoa, sillä se säilyy jääkaapissa noin viikon.

2. Keitä pasta melkein kypsäksi suolavedessä ja kaada joukkoon vähän oliiviöljyä, jotta pasta ei paakkuunnu kattilan pohjalle.

3. Kuumenna pestoa laakeassa kattilassa miedolle lämmölle. Lisää tomaatit. Nostele al dente spagetti pihdeillä laakeaan kattilaan peston joukkoon koko ajan sekoittaen. Näin spagetista valuva keitinvesi emulgoituu pestoon. Lisää joukkoon punakaalia suurehkoina lastuina. Mausta tuoreella timjamilla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Valmistusaika: 30 min
Annosmäärä: 1
Erikoistyövälineet: tehosekoitin tai huhmare