Vuohenjuustopiirakat

1248

750 ml

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

1248

750 ml

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Saksa > Qualitätswein Pfalz

-%

Ainekset

POHJA:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus kurkumaa
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl kylmää vettä

 

TÄYTE:
2 valkosipulinkynttä
1 varsi kevätsipulia
100 g vuohenjuustoa
100 g ricottajuustoa
2 kananmunaa
1 tl kasvisliemijauhetta
ripaus suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

1. Esikuumenna uuni 200C asteeseen.

 

2. Valmista pohja. Sekoita keskenään haarukalla vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja mausteet. Kun kuivat aineet ovat sekaisin, lisää joukkoon öljy ja vesi. Tasoita tasaiseksi, jotta seoksesta syntyy yhtenäinen taikina. Sen kummempia nostattamatta taputtele piirakkataikina vuokiin ja esipaista uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, että saat täytteen valmiiksi.

 

3. Valmistele täyte. Kuori valkosipulinkynsi ja murskaa veitsen lappeella. Hienonna valkosipuli ja suikaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Jaa sipulit esipaistettuihin piirakkavuokiin ja jätä pehmenemään hetkeksi. Sekoita keskenään murennettu vuohenjuusto, ricottajuusto sekä kananmunat. Mausta täyte kasvisliemijauheella, suolalla ja pippurilla. Pientä makeutta piirakkaan saat halutessasi myös lisäämällä täytteeseen hunajaa. Kaada täyte piirakkavuokaan ja tasoita.

 

4. Paista piirakoita uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakan pinta kultainen.

 

5. Anna piirakoiden jäähtyä vuoissa noin huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua.

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4-6
Erikoisvälineet: iso piirakkavuoka tai pieniä piirakkavuokia