Yhden padan gulassi

1048

750 ml

Quinta das Setencostas

Portugali >DOC Alenquer

-%

1048

750 ml

Quinta das Setencostas

Portugali >DOC Alenquer

-%

Ainekset

noin 600 g naudan sisäpaistia kuutioituna

voita/öljyä ruskistamiseen

1 sipuli

1 punainen paprika

1 vihreä paprika

1-2 tl savupaprikajauhetta

2 rkl tomaattipyrettä

1 lihaliemikuutio

6 isoa perunaa

suolaa ja pippuria

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Herkullinen lihapata, jossa perunat kypsyvät kätevästi samassa padassa!

 

1. Ota lihakuutiot huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutio myös paprikat.

 

2. Ruskista padassa lihakuutiot muutamassa osassa ja nosta sivuun. Ruskista samassa rasvassa sipulit ja lisää joukkoon paprikat.

 

3. Mausta sipuli-paprikapaistos savupaprikajauheella. Lisää sitten lihakuutiot ja tomaattipyree. Sekoita hyvin.

 

4. Lisää pataan sen verran vettä, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää lihaliemikuutio ja hauduta pataa keskilämmöllä kannen alla noin tunnin ajan. Käy välillä sekoittelemassa.

 

5. Kuori ja lohko perunat. Lisää pataan lopuksi vielä perunat ja anna poreilla noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsyneet. Lisää mausteita (suola, pippuri) ja vettä tarpeen mukaan.

 

Valmistusaika: 1h 30 min
Annosmäärä: 4

 

Viinisuositus: Quinta das Setencostas

Spread the love