Uunibataatit tonnikala-auratäytteellä

1049

1 L

Espiritu de Chile Fresh & Fruity Sauvignon Blanc Kartonkitölkki

Chile

-%

1049

1 L

Espiritu de Chile Fresh & Fruity Sauvignon Blanc Kartonkitölkki

Chile

-%

Ainekset

2 bataattia

1 prk tonnikalaa

1 ps aurajuustomurua

1 punasipuli

1 prk ranskankerma

öljyä

suolaa ja pippuria

kevätsipulia ja chiliä koristeluun

VALMISTUSOHJE

Spread the love

”Uunibataatteja voi tehdä vaikka millä erilaisilla täytteillä, mutta tämä tonnikala-aura on minun suosikkini” Rosan viiniasiantuntija Ville kertoo. Tämä resepti on melko helppo valmistaa, eikä tälle annokselle tulee paljoa hintaakaan! Bataatin makeus sopii hyvin suolaisen tonnikala-auratäytteen kanssa yhteen.

 

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Leikkaa pestyt bataatit halki pituussuunnassa. Laita bataatin puolikkaat uunipellille. Todella paksun bataatin voit leikata kolmeen osaan. Lisää bataattien päälle öljyä, suolaa ja pippuria.

 

2. Laita bataatit uuniin 30-40 minuutiksi. Sillä välin valmistele tonnikala-auratäyte: laita kulhoon ranskankerma, aurajuustomurua, pilkottu punasipuli ja tonnikala. Mausta sitruunan mehulla ja pippurilla. Suolaa ei kannata kauheasti lisätä, sillä aurajuusto on jo itsessään niin suolaista.

 

3. Kun bataatti on valmis, nosta se uunista. Jos et ole varma bataatin kypsyydestä, kokeile haarukalla. Laita tonnikala-auratäytettä bataattien päälle. Koristele kevätsipulilla ja chilillä!

 

Valmistusaika: 45 min

Annosmäärä: 4

Noin 1,6€ per annos

Spread the love