Tuunattu spagetti ja lihapullat

1349

750 ml

Viva Valentina Sangiovese Organic

Italia

-%

1349

750 ml

Viva Valentina Sangiovese Organic

Italia

-%

Ainekset

TOMAATTIKASTIKE
2 keltasipulia
1 valkosipuli
145 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
400 g tomaattimurskaa + 1 dl vettä
1 tl sokeria
1 rkl etikkaa
ripaus suolaa ja mustapippuria

 

LIHAPULLAT
1 viipale vaaleaa paahtoleipää
2 dl vettä
1 keltasipuli
400 g naudanjauhelihaa
2 kananmunaa
1 rkl juustoraastetta tai yrttituorejuustoa
1 tl suolaa ja mustapippuria

300 g spagettia
kevätsipulia
parmesaania

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Kestosuosikki spagetti ja lihapullat!

 

1. Esilämmitä uuni 200C asteeseen ja vuoraa uunipelti leivinpaperilla valmiiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota niitä muutama minuutti kuumalla pannulla oliiviöljyssä, ja lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, sokeri, etikka ja mausteet, kun sipulien rakenne on pehmennyt.

 

2. Anna kastikkeen maustua rauhassa matalalla lämmöllä 20 minuuttia.

 

3. Valmistele sillä aikaa lihapullat: Leikkaa paahtoleivästä reunat, ja laita keskus veteen pehmenemään muutamaksi minuutiksi.

 

4. Kuori ja hienonna sipuli, ja laita silppu suoraan sekoituskulhoon. Mittaa kaikki lihapullien ainekset sekoituskulhoon ja lisää joukkoon myös turvonnut leipä. Sekoita massa huolellisesti yhtenäiseksi kostutetuin käsin.

 

5. Pyörittele taikinasta samankokoisia lihapullia vuoraamallesi uunipellille ja paista niitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes lihapullat ovat kokonaan kypsiä.

 

6. Sekoita lihapullat kuplivan tomaattikastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua, jotta ne eivät hajoa poreilevan kastikkeen joukkoon.

 

7. Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti kypsäksi. Siivilöi pastat ja kääntele pastakastikkeen joukkoon.

 

Viimeistele annos hienonnetulla kevätsipulilla ja raastetulla parmesaanilla

 

Valmistusaika: 45 min
Annosmäärä: 4