Perinteiset kaalikääryleet

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

899

750 ml

2u Duas Uvas

Portugali >Vinho Regional Lisboa

-%

Ainekset

1 ½ kg:n painoinen keräkaali

 

TÄYTE

1 sipuli

1 rkl voita

400 g sika-nautajauhelihaa

2 munaa

suolaa

mustapippuria

valkopippuria

2 tl meiramia

2 dl keitettyä riisiä tai ohraa

 

siirappia

voinokareita

 

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Perinteiset kaalikääryleet ovat kotiruokien klassikko!

 

1. Koverra kaalin kova kanta pois ja nosta isoon kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kiehumisen aikana voit irroitella varovasti uloimpia lehtiä.

 

2. Ota kaali pois kattilasta, kun se on pehmeä. Jäähdytä kaali kylmässä vedessä. Kun kaali on jäähtynyt irrota jokainen lehti yksi kerrallaan.

 

3. Kuori ja hienonna sipuli, kuullota voissa. Sekoita hyvin täytteen ainekset kulhossa, hienonna mukaan muutama pieni kaalinlehti.

 

4. Leikkaa käärylelehtien ruotia ohuemmaksi tarvittaessa. Lusikoi täytettä lehdelle keoksi, taita reunat ylös ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet vuokaan siten, että kaalinlehden pää jää kääryleen alapuolelle. Näin kääryleet pysyvät paremmin koossa.

 

5. Kypsennä uunissa 200C asteessa noin 15 minuuttia, kunnes kääryleet ruskistuvat.

 

6. Sivele kaalikääryleiden pintaan voita ja siirappia, laske lämpö 125C asteeseen ja jatka kypsennystä kaksi tuntia. Käännä kääryleet puolessa välissä ja sivele toisellekin puolelle voita ja siirappia.

 

Valmistusaika: 3 h
Annosmäärä: 18-20 käärylettä