Tom Yam katkarapukeitto

1449

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1449

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

0,5 l kanalientä
2 rkl kalakastiketta
1 tl punaista thai curry tahnaa
1 sitruunaruohon varsi
1 punainen chiliä
3 herkkusientä
1 dl kevätsipulia
100 g jättikatkarapuja
1 tl sitruunanmehua
korianteria koristeeksi

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Thaimaalainen herkkukeitto lämmittää ja syntyy yllättävän nopeasti!

 

1. Laita kanaliemi kuumenemaan kattilaan. Lisää liemeen kalakastike, curry tahna ja kokonainen sitruunaruoho. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

 

2. Suikaloi samalla chili, paloittele herkkusienet ja hienonna kevätsipulit. Lisää liemeen pilkotut kasvikset ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää ravut ja keitä vielä noin 2-3 minuuttia kunnes ravut muuttuvat läpinäkymättömiksi ja kiinteiksi.

 

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja mausta sitruunanmehulla. Nauti sellaisenaan ja koristele korianterinlehdillä.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 1-2 annosta