Tom Yam katkarapukeitto

1348

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

1348

750 ml

Bestheim Pinot Gris Premium Réserve

Ranska > AC Alsace

-%

Ainekset

0,5 l kanalientä
2 rkl kalakastiketta
1 tl punaista thai curry tahnaa
1 sitruunaruohon varsi
1 punainen chiliä
3 herkkusientä
1 dl kevätsipulia
100 g jättikatkarapuja
1 tl sitruunanmehua
korianteria koristeeksi

VALMISTUSOHJE

Spread the love

Thaimaalainen herkku lämmittää ja syntyy nopeasti! Maukas katkarapukeitto on helppo tehdä ja siitä saa extra potkua chilistä!

1. Laita kanaliemi kuumenemaan kattilaan. Lisää liemeen kalakastike, curry tahna ja kokonainen sitruunaruoho. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia.

 

2. Suikaloi samalla chili, paloittele herkkusienet ja hienonna kevätsipulit. Lisää liemeen pilkotut kasvikset ja jatka hauduttamista miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia. Lisää ravut ja keitä vielä noin 2-3 minuuttia kunnes ravut muuttuvat läpinäkymättömiksi ja kiinteiksi.

 

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja mausta sitruunanmehulla. Nauti sellaisenaan ja koristele korianterinlehdillä.

 

Valmistusaika: 20 min
Annosmäärä: 1-2 annosta